Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

90 juniorer till Gävle med tunga vikter på stången

Det blir rekorddeltagande när Fyshuset arrangerar junior-SM i tyngdlyftning nästa helg. 90 deltagare från Malmö i söder till Luleå i norr. Av klubbens egna talanger har flera medaljchans.

Annons

Tidigare har Fyshuset SK Gefle arrangerat DM och Norrlandsmästerskap. Kommande junior-SM blir klubbens allra största arrangemang, berättar Fyshusets, i dubbel bemärkelse starke man, Anders Bergström.

– Vid förra junior-SM tävlade drygt 60, nu har nästan 30 tillkommit, det är rekord och jätteroligt, säger Anders Bergström.

Deltagarna fördelas jämnt mellan damer och herrar. På lördagen avverkas de lättare klasserna. För damer upp till 63 kilo och för herrarna upp till 77 kilo. När de tyngre klasserna går in i tävlingen på söndagen kommer säkert stängerna att bågna av tunga vikter.

Av Gävleklubbens egna lyftare knyts de största förhoppningarna till bjässen Linus Törnlund i klassen + 105 kilo. Han är en stor talang och Anders Bergström räknar med guld. Alfred Bergström i 69 kilo och Sokrates Gregoriades i 85 kilo är fortfarande ungdomstävlande, men anses ändå ha möjlighet att ta sig upp på prispallen. Bland damerna hoppas Anders Bergström i första hand på Donna Berglund i 58 kilo. De övriga från Fyshuset är med mer för att se och lära och känna på mästerskapstävlandet.

Fyshuset har runt 25 licensierade tävlande i olika vikt- och åldersklasser. Träningsdelen har över 2 100 medlemmar vilket gjort att verksamheten på Södra Skeppsbron närmast slagit i taket. Nu har lokalerna utökats med en tredjedel till nära 3 000 kvadratmeter när man byggt en trampolinhall i samarbete med Gefle Gymnastikförening och Gefle Freestyle. I hallen som stod klar förra helgen finns sex fullstora trampoliner.

Dessutom bygger Fyshuset i samarbete med Gävle Golfklubb en golfrange inomhus med åtta-tio utslagsplatser och ett träningsområde för puttning.

– Det är full fart här från morgon till kväll, men först gäller det junior-SM. Vi har ställt i ordning tävlingsområdet och nu väntar vi bara på att alla ska komma hit, säger Anders Bergström.

Annons