Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Å-Draget och Thank You-gala - här är hetaste tipsen för nöjeshelgen

Det händer på livescenerna i Gästrikland i helgen vecka 35.

Å-Draget tillbaka med skräck, folkmusik och cirkus

Å-Draget är tillbaka med en hel radda nöjespunkter. Den traditionsenliga skräckfilmsnatten i Stora Gasklockan bjuder fyra filmer, varav en klassiker och minst en Sverigepremiär. Fredag med insläpp 20.30. Under lördagen händer det mycket på Gävle Stadsbibliotek. Mellan 12-15 är det öppet hus med framträdande av Gefle Kammartrio, trollkarlen Gabriel samt dj-set med Slim Vic och Lehnberg för att nämna några punkter. På kvällen, från 19-22 är det livemusik med tema folk- och världsmusik med finsk tango, portugisisk fado och irländskt.

Dessutom Cirkusgatan som börjar 16.45 på Slottstorget och innehåller bland annat Wedins Varieté.

Vad: Folkfest för att välkomna hösten

Var: Centrala Gävle

När: Fredag till söndag

Thank You For The Music har stor galakonsert

Johan Jämtberg på Helges Sångstudio drog i onsdags i gång Sveriges första största internationella sångtävling för unga talanger från Europa. Under fredagen fortsätter tävlingarna för de två äldsta åldersgrupperna klockan 9 och 12 i Gävle Konserthus. På lördag står den stora galakonserten på samma plats.

Vad: Internationell sångtävling för åldrarna 8-18 med deltagare från hela Europa

Var: Gävle Konserthus

När: Fredag och lördag.

80- och 90-talsparty på Söderhielmska

Söderhielmska hakar på nostalgi-tåget denna helg. Under fredagskvällen hyllas 80-talet med tävling för bästa utklädnad i typisk 80-talsstil. DJ Janne Wermelin spinner hits från årtiondet. Lördagen har precis samma upplägg fast 90-tal.

Vad: Nostalgi

Var: Söderhielmska Gården, Gävle

När: Fredag och lördag, 22.00.

Gefle Gospel Choir konserterar

Med "glädje, känsla och inlevelse" bjuder Gefle Gospel Choir på gospel- och soullåtar under ledning av Stefan Sjöman i Björke Missionskyrka.

Vad: Gospel

Var: Björke Missionskyrka, Gävle

När: Lördag, 18.00.

Gävle Vokalensemble firar tio

Gävle Vokalensemble där bland annat köresset Bengt Olerud ingår firar att de funnits i tio år med en konsert på Gammelstilla Café i Torsåker denna lördag. Inträde 100 kronor - gratis för skolungdom.

Vad: Jubilerande vokalensemble håller konsert

Var: Gammelstilla Café, Torsåker

När: Lördag, 16.00.

Blondy bjuder upp till dans på Mingel & Bar

Valbos stoltheter Blondy lirar på Mingel & Bar för en dansande publik.

Vad: Dansband

Var: Mingel & Bar, Gävle

När: Lördag, 22-02.

En hel-lördag för alla latinofantaster

För den som vill dansa latino-style finns ett gäng möjligheter denna helg i Gävle. Heat kör sin blandning av afrikansk och latinamerikansk dansmusik på Fenix, Södermalmstorg på lördag 22-02. Samma kväll är det "latinofiesta" på nyöppnade mexikanska restaurangen Maiz Taqueria på Kaserngatan, Söder. Ägaren David Campos kommer uppträda med sitt band Herencia Guanaca. Sen är chansen stor att det blir latinamerikansk dansk i den mångkulturella dansparaden som går i genom Gävle under lördagen 16-18 i arrangemang av föreningen Kulturum.

Vad: Latino-dans

Var: Fenix, Maiz Taqueria och centrala Gävle.

När: Lördag

Beatles-konkurrenterna Swinging Blue Jeans intar Söders Källa

Nu är Micke Finell i farten igen med en turné. Denna gång är det gruppen Swinging Blue Jeans som är engagerats för turné i Norduppland, Gästrikland, Dalarna och Hälsingland. Gruppen räknas till genren/rörelsen som kallas merseybeat och bildades redan 1962 i Liverpool. Samtida med och hemmahörande i samma stad som Beatles alltså - och även detta var en skifflegrupp i sin linda. Deras största hit är tolkningen av "Hippy Hippy Shake" från 1964 som tog sig upp på Englandslistans andraplats.

Vad: Merseybeat/tidig rock n' roll

Var: Söders Källa

När: Söndag, 19-22