Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Abo Raad och Ali Al-Ganas fördömer homosexualitet – var medlemmar i Facebookgrupp för jihadister

Både imamen Abo Raad och styrelsemedlemmen i Gävle Islamiska Center, Ali Al-Ganas, var med i en sluten och hemlig jihadistgrupp på Facebook. Det avslöjar frilansjournalisten Magnus Sandelin på sin blogg.
– Jag hoppas och önskar att den här gruppen ska ena oss muslimer. Och att vi visar stöd och kärlek till alla syskon som kämpar för Allahs sak, skrev Ali Al-Ganas i gruppen.

Annons

Facebookgruppen hette "Syskon som stödjer Mujahideen", grundades av en IS-krigare och bestod till en början av cirka 70 medlemmar. Mujahideen betyder helig krigare, eller jihadist. I gruppen fanns, enligt Magnus Sandelin, IS-krigare från Örebro, Stockholm, Borlänge och Göteborg samt svenska sympatisörer för olika terrorgrupper.

”Vi har samlats i denna ärade grupp för att Allah har gjort oss bröder som står för sanningen. (…) Vi är syskon som öppet stödjer sina syskon som krigar fi sabillilah globalt mot förtryck” beskrevs gruppen internt.

I gruppen publicerades bland annat jihadistpropaganda, hyllningar till Al Qaidamedlemmar samt en bild på IS-flaggan.

LÄS ÄVEN: Abo Raad vägrar ta avstånd från salafismen: "Folk får säga vad de vill"

Även om Gävles imam Abo Raad inte publicerade något eller kommenterade inläggen så var han med i gruppen och tog del av vad som skrevs. Genom att infiltrera sig in i det slutna sällskapet kunde frilansjournalisten Magnus Sandelin se att Gävles imam Abo Raad såg inläggen.

Någon som var mer aktiv än Abo Raad var Gävle moskés styrelsemedlem Ali Al-Ganas. I ett inlägg ville han slå fast att gruppens medlemmar inte ska begränsa sig till att bara stödja en grupp.

– Jag ber Allah att han skänker de segern och förnedrar islams fiender, avslutar han sitt inlägg.

Gävle moskés styrelsemedlem Ali Al-Ganas har även publicerat ett inlägg på Facebook där han vill ge sin syn på homosexuellas rättigheter i moskéer.

– Västvärlden vill förvandla moskéerna till en plats där homosexuella och deras lik träffas och umgås. De vill skapa en ny islam, som tillåter haram (förbjuden handling) inte bara ute i samhället. De vill att det ska ske i moskéerna, skriver han till sina följare.

Inlägget avslutas med summeringen att västvärlden vill befria människan från den goda karaktären och den sanna tron.

– Må Gud beskydda sina hus från allt ont. Må Allah beskydda oss från det onda, skriver han.

LÄS ÄVEN: Han valdes in i Gävle moskés styrelse – delade IS-propaganda på instagram: "Vi muslimer älskar denna flagga"

Inlägget gör Gävle moskés hållning till homosexualitet extra tydlig efter att imamen Abo Raad bekräftat i en intervju med Sveriges Radio att dödsstraff på homosexuella kan vara rätt i islamiska länder.

– Homosexualitet är förbjudet i islam och om ett land följer sharia och styret implementerar lagen, ja då tillämpas guds lag, berättade han i SR-intervjun.

GD har utan framgång sökt Ali Al-Ganas och imam Abo Raads kontaktperson.

Gefle Dagblads granskning av den islamistiska extremismen:

Han valdes in i Gävle moskés styrelse – delade IS-propaganda på instagram: "Vi muslimer älskar denna flagga"

Gävle moskés styrelseordförande: "Säpo har varit här och haft en dialog"

Ali Al-Ganas önskan: IS-pass och flygbiljett till "Kalifatet"

Terroristfinansiär kopplas till grundandet av Gävle moské

Gävles moské vill sprida extrem tolkning av islam

Abo Raad pekas ut som militanta islamismens ledare i Sverige

Mohamed Omar om Gävles moské: "Ett centrum för salafismen"

Gävleimamen ansvarig för radikal hemsida

Radikal imam fick predika i Gävles moské