Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Acta varslar alla

Alla de 270 anställda på kapitalförvaltaren Acta i Sverige varslas om uppsägning. Bolaget, som just nu granskas av Finansinspektionen, har sedan några år kontor också i Gävle.

Annons

Bakom varslet ligger planer på en omorganisation av verksamheten. Planerna ska läggas fram efter sommaren och då står det också klart vilka kontor som blir kvar.

Acta öppnade sitt kontor i Gävle för några år sedan. De anställda har Uppsala som bas, men åtminstone två personer har Gävle som arbetsområde.

Acta har fått hård kritik från många sparare och många av dem har också vänt sig till Finansinspektionen med klagomål. Granskningen av bolaget är inne i sitt slutskede och ett beslut från Finansinspektionen väntas inom kort. Den norska finansinspektionen har redan gett bolaget, som är norskägt, hård kritik för en del av bolagets affärsmetoder.

Enligt Svenska Dagbladet kommer företagets callcenter i Stockholm att läggas ner, och ett 60-tal tjänster försvinner. Samtidigt organiseras hela verksamheten om och all personal kommer att få söka de nya tjänsterna. Enligt Svenska Dagbladet fick de anställda beskeden på högtalartelefon från koncernchefen Simon Mördre.

Acta har 52 000 kunder i Sverige och är också en stor fastighetsägare. Bolaget, med fastigheter i bland annat Rosengård i Malmö, har även korats till Årets värsta hyresvärd.