Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Affärssatsning ger 30 nya jobb

SANDVIKENDet skapas 30 nya jobb i Sandviken när Ica satsar.I mitten av oktober öppnar Ica Kvantum vid McDonalds på Gävlevägen.Rimi flyttar från Galaxen och tar över de två Icabutikerna i centrum och i Björksätra.

Just nu pågår byggandet av den butiken. Tekniska kontorets gamla lokaler efter Gävlevägen har rivits för att ge plats åt den 3500 kvadratmeter stora livsmedelsbutiken.
Butikschef blir Claes-Göran Rydberg. Han driver i dag Ica Björksätra och Ica-xtra i centrala Sandviken. De båda butikerna upphör som Icabutiker och han tar med sig all personal till den nya stormarknaden.
I stället öppnar Icas lågpriskedja, Rimi, i de båda Ica-butikerna.

Generösa öppettider
Det kommer att behövas ytterligare personal i den nya Ica Kvantum. Dels är butiken större, dels kommer man att ha mer generösa öppettider för att kunna konkurrera med Konsums butik Prix som i dag har öppet till tio på kvällarna.
- Ja, vi kommer antagligen att ha öppet sent på kvällarna, säger Claes-Göran Rydberg.
Förutom de 40 personer som han tar med sig till den nya butiken behövs uppemot 20 personer ytterligare fördelat på tio till 15 heltidstjänster.
Rimi flyttar från Galaxen och tar över de båda Ica-butikerna vilket ger betydligt mer butiksyta än tidigare.
- Just nu har vi folk nog att bemanna en butik så vi kommer att anställa tio till 15 personer, vissa på heltid, säger Fredrik Hedberg, butikschef för Rimi i Sandviken som välkomnar flytten från Galaxen.
- Vi är trångbodda i dag, säger han.

KARIN BERGKVIST