Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AgfaPhoto följer trenden

Vårens och sommarens trend med vattentåliga kameror som funkar bra på stranden och ute på äventyr får nu ännu en anhängare.

Vårens och sommarens trend med vattentåliga kameror som funkar bra på stranden och ute på äventyr får nu ännu en anhängare. AgfaPhoto kommer nu med sitt bidrag DC-600uw, en variant som är billigare och enklare än några av konkurrenterna.

Kameran sägs klarar av ett tryck på två bar och vara vattentät till 10 meters djup. DC-600uw har tyvärr ingen optisk zoom utan man får nöja sig med en digital sådan. Det fasta objektivet har en brännvidd på motsvarande 36 mm.

Upplösningen ligger på 6 megapixel och ISO-känsligheten går att pressa upp till 1600.
En av säljargumentet från tillverkaren är, förutom stöttålighet och vattentäthet, enkel hantering. För att förstärka det har de placerat en tydlig röd knapp på baksidan som används för att aktivera undervattensläget. Man slipper alltså gå in i meyerna och knappa runt som man behöver på en del andra liknande kameror.

Kameran kan spela in video med ljud i ett format som är lämpligt för direkt Youtube.

DC-600uw drivs av två AA-batterier.  Den kommer att finnas i butik i juli till ett pris av ungefär 1.500 kronor.


/Bengt Luthman