Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aggresiva campare hotade GD:s utsända

Engelsktalande asfaltläggare har ställt upp bilar och åtta, nio husvagnar på den stora gräsplanen i parkområdet vid Stora Vall. Där blir stämningen snabbt hotfull.

– I´m getting my shotgun just now, säger en av tre män och ser mycket arg ut.

De sitter i en skåpbil och är just på väg in i på den smala vägen så vi tvingas backa för att släppa förbi dem. GD:s närvaro gillar de inte och några argument lyssnar de inte på.

Ett barn fotograferar oss från baksätet av bilen.

Istället hotar en av männen med att hämta sitt hagelgevär.

Tidigare har vi pratat med en av kvinnorna bland husvagnar, barn, en hund och utebord med stolar och blommor på bordet. Hon förklarar att gruppen är asfaltsläggare från England och att de kom under söndagen.

I Storbritannien har man gula registreringsskyltar bak. De här är vita.

– Vi har fått punktering på två däck och det gick inte att fixa på söndagen. Nu är de iväg och skaffar nya däck och vi åker vidare imorgon, säger hon.

Ytterligare ett problem med den här campingen, förutom att den ligger på parkmark, är att här har Gefle discgolf sin 18-hålsbana. Husvagnarna är parkerade så att bana två inte går att utnyttja och bana ett först med stor tvekan.

– En nybörjare borde i allafall inte kasta på den, säger William Nilsson.

Han har kommit för att träna inför SM i Huddinge som han ska delta i nästa vecka.

– De är klart i vägen. Vi behöver träna och det här är parkmiljö. Tänk om de parkerat vid ett hål på en vanlig golfbana, säger han klart irriterad.

Att gå hela banan var inte att tänka på för honom i dag.

Uppdatering kl. 16.10: Gefle Dagblad har nu polisanmält händelsen vid Stora Vall och Gävlepolisens brottsrubricering är olaga hot.