Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ahndoril bakom Kepler

Nu har det avslöjats vem som döljer sig bakom deckar­pseudonymen Lars Kepler. Författarparet Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril ligger bakom succéboken ”Hypnotisören”.

 Det bekräftar Albert Bonniers förlag i ett pressmeddelande sedan Aftonbladet kommit med uppgifterna.

– Utgångspunkten för ”Hypnotisören” var att vi båda älskar spänningslitteratur och film. Pseudonymen Lars Kepler uppstod i samma stund som vi bestämde oss för att försöka skriva tillsammans.

– Vi ville separera detta nya författarskap från våra egna. Eftersom vi ville bli bedömda utan förutfattade meningar skickades manuset anonymt till förlaget, skriver paret i ett pressmeddelande från förlaget.

Spekulationerna kring pseudonymen Lars Kepler har varit många den senaste tiden. Författare som Henning Mankell, Kajsa Ingemarsson, Kristoffer Leandoer och John Ajvide Lindqvist har pekats ut.

”Hypnotisören” är första delen i en planerad serie med den finlandssvenske kriminalkommissarien Joona Linna i huvudrollen. Även framöver kommer serien ges ut under namnet Lars Kepler.