Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aj, aj – så nära det var, IFK

Efter två rejäla förluster kraxade förstås olyckskorparna. Men i går visade IFK Gävle att man kanske har i norrettan att göra trots allt.

– Nu är jag färgad, men vi var värda att vinna den här matchen, säger tränaren Jocke Carlson efter 3–2-förlusten borta mot Umeå Södra.

Det blev förlust igen för IFK Gävle, den tredje i rad i norrettan. Men bortamötet med Umeå Södra borde ha inneburit minst en poäng – det behöver man inte vara färgad som Jocke Carlson för att tycka.

Efter underläge med 2–0 kämpade sig IFK tillbaka, gjorde 2–1 strax innan paus och lyckades även få till en kvittering i matchens slutskede. Men i stället för att bevaka den poäng laget var på väg att få med sig hem fortsatte Gävle att anfalla. Sigrid Persson och Tova Pehrson kom i ett två-mot-ett–läge strax efter Elin Bälins 2–2-mål. Men istället för att passa valde Sigrid att skjuta själv – och missade. I en sekvens strax efteråt vände Umeå på spelet och kontrade in segermålet till 3–2 i 86:e minuten.

– Det kändes riktigt surt. Vi hade kunnat göra 3–2 och hade kämpat oss till det läget. Det finns inga hedersamma förluster, men vi tog upp kampen och var med i matchen i 90 minuter, menar Jocke Carlson.

I de två första matcherna mot Gideonsberg (0–6) och Kvarnsveden (1–6) har IFK Gävle i stort sett gett upp när målen börjat trilla in. Men i går var det ett annat go i laget. Trots 2–0-underläget jobbade man sig ikapp.

– Vår prestation är otroligt bra och vi visade att vi har styrkan, säger Jocke Carlson som kommer uppmuntra spelarnas inställning att vilja vinna.

– Kanske ska man vara nöjd med en poäng när vi kvitterade så pass sent. Men vi hade spelet och tjejerna ute på planen kände att det fanns möjligheter till seger och då gick man för det.

Självklart kan det ha varit lite orutin som ändå gjorde att Umeå tilläts kontra och göra segermålet, men det var positivt att IFK-laget vågade gå för seger. Nu väntar svåra AIK hemma på Brynäsvallen på söndag för IFK Gävle.