Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagaren krävde fängelse för 74-åring

SANDVIKENI slutet av förra veckan hölls rättegång i Sandviken mot den 74-årige Gävlebo som misstänks för flera fall av sexuellt utnyttjande av två underåriga flickor.

Annons
Mannen nekar till brott.
Det handlar om två flickor som i dag är elva respektive 13 år gamla. De båda ska ha under flera års tid, fram till förra året, ha blivit utsatta för brott av mannen. Övergreppen ska ha skett i Sandvikens kommun.
74-åringen anklagas bland annat för att med händerna ha berört flickornas könsorgan. Den ena flickan ska ha utnyttjats under flera tillfällen mellan 1994-1999. Vid det första tillfället var hon fem år gammal. Den andra flickan ska ha blivit utsatt ett flertal gånger mellan 1995-2001, den första gången var hon bara fyra år.

Bakom lyckta dörrar
Enligt kammaråklagare Ulf Back är 74-åringen inte släkt med flickorna men däremot en bekant till flickornas båda familjer.
I torsdags hölls rättegången i Sandvikens tingsrätt. Under rättegången - som hölls bakom stängda dörrar - visade åklagaren Ulf Back upp inspelade förhör med flickorna och det är också flickornas egna berättelser som utgör bevisning i målet.
Åklagaren Ulf Back yrkade vid rättegången på att mannen ska dömas till fängelse. Sexuellt utnyttjade kan ge upp till fyra års fängelse.
Flickorna har dessutom begärt att mannen ska betala ett skadestånd på sammanlagt 260 000 kronor.

KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se