Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagaren yrkar på långt fängelsestraff

Minst sex års fängelse för den 60-årige mannen. Det yrkade åklagare Leif Görts på under fredagens slutplädering i kopplerirättegången.

Annons

- Anledningen till att jag yrkar på ett så högt straff är främst att jag anser att mannen gjort sig skyldig till våldtäkt mot barn, säger Leif Görts.

För mannens 27-åriga flickvän och en åtalad 42-årig man nöjer sig Görts med vilkorlig dom och eventuellt samhällstjänst.

- Deras roll har varit underordnad och kvinnan har suttit häktad länge och varit belagd med reseförbud, därför yrkar jag inte på fängelse för deras del, säger han.

Hur viktiga har vittnesuppgifterna från GD:s reporter varit?

- Berättelserna från reportern och de två poliser som besökt massagesalongerna har varit väldigt viktiga. De ger en tydlig bild av vad som pågått och visar att erbjudanden om sexuella tjänster inte varit någon engångshändelse.

Enligt Leif Görts har antagligen mer än 100 män betalt för sexuella tjänster i massagesalongerna i Gävle och Stockholm.

Dom väntas 31 juli.