Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äkta drag med Corroded

– Kom lite närmare. Jag vill lukta på er. Ni luktar sex och våld, säger Lucy Sevens sångare Ruby.

Han har punkfrisyr och skatepunkstil, men musiken låtar snarare som ett Guns n' Roses utan vinnande melodier. Ja, ungefär som Guns n' Roses senaste album alltså. Och hårdare. Och mer ofokuserat. Glam med stenhård finish. Utom i de lungnare partierna där det mest låter som en förvirrad Marilyn Manson. Känslan av hur Lucy Seven vill låta känns ganska klart, men det är lika klart att det är en bra bit dit.
Det brukar sägas att Gävle är en stad med ett gigantiskt Stockholmskomplex. Det är möjligt, men det kan inte mäta sig med Corrodeds Metallicakomplex. Bandet kör samma slags stenhårda thrash och sångaren Jens Westin har tränat in den mest klassiska James Hetfield posen, den med elgitarren nere vid knäna.
Inget fel med det om man gör det bra och det gör Corroded, även om det känns lite bortslösat när de kunde hitta något helt eget istället. För att skapa ett djävulskt drag är bandet helt lysande på. Distinkta rakt-över-käften-riff och ett imponerande ös.
Det är också lätt att tänka sig att många rockfans känner att de gjorde ett hyfsat bra val som inte lade ner alla hundringar det skulle ha kostat att åka ned till Småland för att se den äkta varan.
Då missar de förstås de riktigt slagkraftiga refrängerna, melodierna och kraften Metallica levererade på 80-talet och i början av 90-talet. Det är ju också därför de senare spelar för 1000-tals personer och är mångmiljonärer. Men som alternativ är Corroded riktigt skapliga. Sångarens glas "med ren sprit" innehåller visserligen egentligen vatten. Men musiken bjuder på ett rejält drag som är svårt att invända mot.