Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre kvinna ertappade tjuvar

FORSBACKAEn kvinna i 70-årsåldern utsattes för två inbrott under torsdagseftermiddagen. Först tog de sig in i bilen och strax därefter i lägenheten, där hon överraskade tjuvarna som flydde i panik.

När hon kom hem stod lägenhetsdörren vidöppen. Hon trodde att det var hyresvärden som lovat att komma och ropade:
- Hallå! Har ni redan kommit?

Två unga män
Då såg hon att två unga män hoppade över balkongräcket. Den ene hade en vit plastpåse i handen där de lagt stöldgodset: hennes portmonä med 1200 kronor, en vinflaska, en guldklocka och en klocka som hennes avlidne make lämnat efter sig.

- Så här efteråt känns det lite darrigt, säger kvinnan till GD.

Det hela började med tjuvarna bröt sig in i hennes bil tidigare under eftermiddagen.

- Jag hade åkt upp till Boviksvägen för att plocka bär, berättar hon.

Hörde billarmet
Kvinnan hade hunnit gå i skogen i ungefär 20 minuter när hon hörde hur larmet gick i bilen som stod parkerad cirka 250 meter bort.

- När jag hunnit dit var rutan inslagen. Men jag såg ingen i närheten. De måste ha haft en bil och stuckit.

Det var inte förrän hon kom till garaget som hon upptäckte att tjuvarna rivit igenom handskfacket och hittat garage- och lägenhetsnycklarna.

Hämtade extranyckel
- Jag gick till en granne för att hämta mina extranycklar som hon har eftersom hon brukar hjälpa mig att vattna blommorna ibland. Men när jag kom hem stod dörren på vid gavel. Jag tjoade till eftersom jag trodde att det var hyresvärden som kommit för att hjälpa mig med ett trasigt handtag. Då brakade det till på balkongen. Jag hann inte se mer än ryggen på dem.

När GD pratade med polisen i går hade de inga närmare spår efter inbrottstjuvarna.

MARIAM NARAGHI