Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldreboendet i Forsbacka har föryngrats

FORSBACKA Många var nyfikna att se hur det skulle kunna vara att bo på Strandgården i Forsbacka, äldreboendet som byggts om till lägenheter för de över 55.

- Det var folk här redan en kvart innan vi öppnade, säger Torsten Haglund, som tillsammans med hustrun Ulla låtit rusta fastigheten.

Några var bara nyfikna och ville titta, medan andra kunde tänka sig att flytta in.
- Jag bor alldeles bredvid, så jag ville se hur det såg ut, säger Mona Jonsson när hon blir visad runt i visningslägenheten på tre rum och kök.
- Det ser väldigt fräscht ut.

Gulli och Leif Östlund hade rest från Ockelbo, mest för att titta. De är väldigt nöjda med hur de nu bor i Gammelfäbodarna i Ockelbo, men sneglar på framtiden.
- Just nu vill vi inte flytta, men sedan tror vi att det kan bli någonting sådant här, säger Gulli Östlind, som gillar boendeformen.
På Strandgården bor man i egen lägenhet, men det finns gott om gemensamma utrymmen och den som vill umgås med andra kan göra det både i allrummet eller andra rum som disponeras fritt av hyresgästerna.
- Jag tror att det kommer mer av sådant här boende, säger Leif Östlund.
I september ska det vara helt inflyttningsklart i de åtta lägenheterna på tre eller två rum och kök.

Sven-Olof Ekman