Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åldringar blev av med 37 000 kr– misstänkta chefen slutar

SANDVIKEN Chefen för ett äldreboende i Sandviken som är misstänkt för att ha stulit åldringarna pengar har på egen begäran slutat med omedelbar verkan.

Annons

Personal på det aktuella äldreboendet har under något år misstänkt att allt inte stått rätt till.

När handkassan kontrollerades för en tid sedan skulle den ha innehållit 39 000 kronor – men bara 2 000 fanns kvar. Två av de anställda slog larm om saken.

Förvaltningen gjorde en polisanmälan, en intern utredning inleddes och enhetschefen stängdes av från arbetet. Nu har den misstänkte chefen sagt upp sig och slutet.

Pengarna som saknas tillhör åldringarna på boendet.

Det rör sig om mellan 500 och 1 000 kronor per person som anhöriga lämnat på boendet för att användas till hårklippning, fotvård och andra mindre utgifter.

Den normala rutinen är att två personer ska vara med både när fickpengar tas emot och betalas ut för att se att allt går rätt till. Chefen för det här boendet har valt att sköta handkassan på egen hand.

Nu utreder förvaltningen vilka som blivit av med pengar och hur mycket.

– Alla ska naturligtvis ersättas så snart det går, säger Karin Jonsson chef för äldreomsorgschef.

Polisutredningen fortgår liksom förvaltningens interna utredning som bland annat ska se över rutinerna för hantering av fickpengar.

– Det här är en tragisk historia för alla inblandade. Vi försöker också ge rent mänskligt stöd till personen det handlar om, säger Karin Jonsson.