Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alektum lovar att granska vitaminföretag

Efter Gefle Dagblads artikel om Valboparet som får vitaminer och fakturor hemskickade mot sin vilja lovar inkassoföretaget Alektum nu att granska uppdragsgivaren Supershopping.

– Det är beklagligt om folk känner sig lurade, säger Peter Hellman på Alektum.

Annons

GD berättade i går om Birgitta och Anders Brandt som får vitaminer och medföljande fakturor hemskickade mot sin vilja. Det började efter att de svarat på ett mejl från Supershopping som gav falskt intryck av att Coop gav dem möjligheten att vinna 10 000 kronor om de besvarade enkäten. I det finstilta stod det om vitaminleveranserna.

Trots att paret direkt avanmälde leveranserna och fick en bekräftelse fortsatte fakturorna att komma. Paret har vägrat att betala och Supershopping gått vidare till Alektum Inkasso.

På Supershoppings hemsida uppges en postadress i Estland. Inget telefonnummer finns angivet. GD har via mejl sökt företaget.

Alektums informationschef Peter Hellman säger sig inte känna till att Supershopping skulle använda fula metoder. Han har upplevt att företaget har generösa ångervillkor.

– Generellt är vi noga med att kontrollera våra uppdragsgivare. Får vi in invändningar så granskar vi det. Vi tittar om det finns avtal och hur de ser ut, säger han.

Peter Hellman uppmanar Valboparet att kontakta honom personligen så att Alektum kan sätta sig in i fallet.

– Det är beklagligt om de känner sig lurade, säger han.