Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ali Al Ganas avstängd från sitt jobb

Ali Al Ganas är tills vidare avstängd från sitt arbete på förskolan Bilaal i Bomhus.
– Vi har förtroende för Ali och har inte fått några intryck av att han ska ha några radikala åsikter, säger Ahmed Abusager som är verksamhetschef.
Trots det väljer man att stänga av honom under utredningen.

Bilaal är en muslimsk förskola som startades upp för mindre än ett år sedan. Där arbetar Ali Al Ganas som fritidsledare. En intern utredning har nu satts i gång för att utreda hur Ali Al Ganas uttalanden ska påverka hans anställning på förskolan.

– Han vill försvara islam men kanske har han gjort det på fel sätt så han har blivit missuppfattad eller feltolkad. Det är min personliga uppfattning, säger Ahmed Abusager.

Ali Al Ganas har gett samma förklaring till förskolan som han gett till Gefle Dagblad angående sin uppdatering om de två stupade bröderna från Örebro som reste till Syrien för att strida för IS.

– Han hade bara vetat att de åkt dit för hjälparbete och inte vetat att de stred, säger Ahmed Abusager.

Har du läst hans statusuppdatering?

– Jag har inte hunnit läsa allt under dagen utan får stämma av det där när jag kommer hem efter jobbet i kväll.

Hur lång tid utredningen kommer att ta kan Ahmed Abusager inte svara på.

– Det finns en styrelse inom Bilaal som nu måste ta ställning till det här. När man fått svar och alla oklarheter är lösta, då får man ta ställning därefter, säger Ahmed Abusager.

Fram till dess kommer Ali Al Ganas att vara avstängd från förskolan.

– Det här är personliga åsikter som inte har med vår verksamhet att göra. Men vi vill såklart inte ha en person med sådana åsikter som jobbar hos oss, det är självklart, säger Ahmed Abusager.

LÄS ÄVEN:

TV: Al Ganas om sin hyllning till IS-krigare

Gävlebo hyllar stupade IS-krigare

"IS finns här i Gävle"