Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alice är allas vår Idol

/

Alice hade i alla fall i-n-t-e tur med vädret.
Men strunt samma, Gävle var redo ändå! Och TV4 filmade, filmade...och filmade. Regional-tv- och tidningarnas webbtv-fotografer likaså.

Annons

Uppståndelsen var helt enorm, om än något regisserad med ”Alice, Alice, Alice” i det närmaste enligt order.

Allt annat, förutom den fördömda blötsnön som gjorde autografskrivningen till en komplicerad uppgift, var fullkomligt fantastiskt när 17-åriga Alice Svensson mötte folkets och fansens jubel på välfyllda Rådhustorget igår eftermiddag.

– Makalöst! Helt sjukt! Den här mottagningen hade jag inte väntat mig. Jag har svårt att fatta att så många tagit sig hit för min skull, sa en rörd Alice när hon stod på scenen och blickade ut över den stora folksamlingen.

Tusentals människor, unga och gamla, strömmade till för att hylla tjejen som gått den långa vägen från Helges fritidsgård och nått ända fram i offentlighetens ljus (glöm inte att hylla sångcoachen Johan Jämtberg också).

Landshövdingen Barbro Holmberg dristade sig till att påstå att Idol-finalisten har hela länet bakom sig. Låt oss hoppas att det är så, för på fredag behöver hon alla telefonröster som tänkas kan om hon ska slå Kevin, som trots allt är favorittippad.

Kommunalrådet Carina Blank, s, uppvaktade med en schimpansunge från Furuvik, ingen äkta men väl ett gosdjur som kan komma att fungera som maskot under veckan, vad vet jag.

Hur det än går i tv-finalen mot Kevin på fredag så har Alice ristat in sitt namn i Gävle- och Hedesundabornas hjärtan. Hon är redan vår Idol.

Jag tror inte att Alice kommer att gråta om hon blir tvåa, huvudsaken är att hon tog sig till Globen, det var det stora målet. Visst borde hon vara segersugen men tänk bara hur det gått för tvåor som exempelvis Amanda Jenssen och Darin.

Hur många hade det blivit på Rådhustorget om föreställningen lagts några timmar senare än klockan 14 när bara eleverna på Solängsskolan och Vasagymnasiet kom loss från skolbänkarna?

– För oss på Solängsskolan kändes det självklart att vi skulle ge alla ledigt några timmar. Själv hade jag förmånen att vara Alices klassföreståndare i tre år, berättade Britt Dahllöf.

Så du missar inte finalen på fredag?

– Självklart inte. Jag ska som tidigare tokringa för att hon ska få så många extraröster som möjligt. Sen får telefonräkningen stiga i höjden hur mycket som helst, bara så min man Hans vet.

Alice tackade både sin gamla lärarinna och alla andra som gett henne sitt stöd under den långa färden till Globen.

– Utan er hade jag förstås inte stått här i dag, sa hon. Och så här har jag aldrig sett Gävle förut. Onekligen en ofattbar känsla.

Vad händer nu, Alice?

– Programmet fram till finaldagen är späckat, men det ska bara bli roligt. Jag är jättelycklig över att ha nått så långt, tack är en gång alla som röstat på mig.

14.00 Efter diverse omtagningar för TV4 så äntrar Alice scenen till folkets jubel och hon sjunger först ”These Words” (Natasha Bedingfield) med textraderna ”...I love you, I love you, I love you” och jag är övertygad om att hon menar det till alla i publiken. Varvat med diverse uppvaktningar från kommunalrådet Blank och landshövdingen Holmberg så får Alice sjunga ”Ironic” (Alanis Morrisette) inte mindre än tre gånger. Allt för att TV4 ska få sitt önskade material att klippa ihop. Därefter väntar autografskrivningen med en jättelång kö väntande. Inte lätt i blötan.

Mer läsning

Annons