Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alice har idoldrömmen inom räckhåll

16-åriga Alice Svensson från Hedesunda har lyckats med det näst intill omöjliga. Av 10 000 sökanden till årets omgång av Idol i TV 4 har hon sjungit sig vidare i programmet och är nu en av 36 personer som kämpar om en finalplats.

Annons

– Det är verkligen helt overkligt det här. Jag hade bestämt mig för att jag skulle vara nöjd om jag blev en av de 100 bästa och så gick jag ännu längre! Bara att få hålla i den där guldbiljetten som man sett så många gånger på tv, det var helt magiskt, säger Alice Svensson.

Alice gick vidare i gårdagens program där 100 personer blev 36. I kväll är det dags för ännu ett program där ytterligare några personer ska gallras bort. Men Alice får inte avslöja hur det har gått. Alice sökte i Karlstad i våras och fick sedan åka till Stockholm för att vara med på en slutaudition i Globen.

– Jag var så himla nervös i Karlstad. Jag hade väntat i nästan tio timmar på att få sjunga. Efteråt kom jag knappt ihåg vad juryn sa, men nu när jag såg det på tv kom det tillbaka. De sa mest att jag var bra, och sedan lurade Anders Bagge mig och sa att jag inte hade gått vidare, men så gjorde jag det ändå. Det är coolt att de, som har jobbat med alla de stora proffsen, tycker att jag är bra.

Alice Svensson går just nu det estetiska programmet med musikinriktning på Vasaskolan i Gävle. Hon har sjungit sedan hon var liten och målet är att kunna försörja sig på att sjunga.

– Det har verkligen varit drömmen, att få stå där och sjunga i Idol och nu har jag gjort det. Men samtidigt handlar det inte om att vinna för mig, utan om att få en möjlighet att visa upp sig, säger Alice.

Annons