Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alice hoppar av skolan - nu börjar nästa äventyr

/
  • Nu börjar en ny fas. Alice Svensson åker i dag ut på en riksomfattande turné där hon ska signera plattor, skriva autografer och sjunga några av sina omtyckta låtar från Idol-äventyret.

Annons

Den långa Idol-resan är över... nej, inte alls!

Nu börjar nämligen ett nytt äventyr för succéparet Alice Svensson och Kevin Borg. Fortsättningskriget på en betydligt tuffare marknad än inom Idol-familjen.

– Skolan får vänta, avslöjar Alice som tagit timeout från andra året på Vasaskolans estetiska linje. Vi får se hur läget ser ut nästa år, men just nu sätter jag musikkarriären främst.

Eller som det brukar heta, bäst att smida när järnet är varmt.

Redan i dag åker de båda Globen-finalisterna ut på en turné som ska pågå ända till februari, självfallet med vissa uppehåll för julfirande och sånt.

– Vi ska möta fansen, signera skivor, skriva autografer och sjunga litet grand, berättar Alice när vi når henne på mobiltelefonen i Stockholm.

I går eftermiddag satt hon och chattade med Aftonbladets och Expressens läsare

– Det har varit full fart ända sen efterfesten i fredags kväll, säger hon. Inte en lugn stund och därför har jag ännu inte hunnit landa och smälta alla intryck från finalveckan. Det får väl komma senare.

Alice for hem till Hedesunda sent i går kväll, men bara för att få sova i sin egen säng en enda natt. I dag är det bara att packa resväskan igen för återsamling och färd till västkusten där Idolernas signeringsturné startar i Uddevalla på onsdag. Till Gävle kommer sällskapet i januari.

– Det blir väl i Valbo köpcentrum antar jag, jag har inte hunnit ta reda på så mycket detaljer ännu. Bara att åka med och det ska bli jättekul det här också. Naturligtvis känns det spännande att se vad som händer i framtiden.

Har det förts några diskussioner om skivkontrakt (med BMG som har förhandstjing)?

– Nej, jag har inte hört något. Bara Kevin är garanterad att få göra ett cd-album, men det ska inte släppas förrän i februari. Det visar att man satsar ännu mer på vinnaren i år än tidigare då det hetsades fram en skiva på kort tid efter finalen.

Det brukar lösa sig för tvåorna också, så Alice kan nog känna sig lugn och bida sin tid. Enligt flera opinionsmätningar tog hon faktiskt in på Kevin i finalen och i tredje låten var det hur jämnt som helst. Två låtar till och Alice hade vunnit... nä, nu ska vi inte hemfalla till patriotism.

– Jag känner mig som en segrare som fick uppträda inför 14 000 personer i Globen. Helt otroligt!

Drömupplevelsen får en fortsättning. Då finns det inte tid för skolarbete. 44 000 inloggningar på hennes myspace-sida säger en hel del.

– Once in a liftetime, som Alice sa till vår webb-tv-reporter på plats i Globen i fredags kväll.

 

Mer läsning

Annons