Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alice släpper singel

Hon håller tummarna för att det ska bli en sommarhit. Nästa vecka släpps Alice Svenssons första egna singel, ”Lady Luck”.
- Det är jättekul, och jätteviktigt. Det är nu jag sätter mitt avstamp i den här branschen, säger hon.

Det är drygt fem månader sedan som Alice Svensson från Hedesunda stod på Globens scen tillsmmans med Kevin Borg i Idol-finalen. Andraplatsen gav henne många möjligheter, men den här våren också kantats av en del ovisshet.
- Det var ju samma sak för alla oss egentligen. När Idol var över var det klart att man undrade vad som skulle hända.
Andraplatsen gjorde samtidigt att Alice turnerade en hel del under årets första månader.
- Jag hade fullt upp under januari, februari och mars. Det var nog värre för de andra. Det var först efter mars som jag började jobba på riktigt med att försöka släppa en singel, säger hon.

Låten, ”Lady Luck”, är skriven av Tobias Gustavsson, Michel Zitron och Peter Kvint. Alice Svensson beskriver den som svängig pop.
- Jag har lyssnat på hundratals låtar. Men när jag fick höra den här så visste jag bara att här är den, säger hon.
- Den kändes också som en riktig sommarlåt. Så vi insåg att vi inte kunde vänta med det här, den var tvungen att komma ut innan sommaren.

Än så länge är det bara den här singeln som är klar. Vilket också innebär extra mycket press.
- Det är klart att det är viktigt att det går bra. Blir det ingen hit blir det ingen platta, säger Alice.
Om några veckor väntar en videoinspelning i London.
- Jag kan inte säga något om videon, det är hemligt fortfarande. Men det är klart att det ska bli otroligt häftigt att spela in min alldeles egna första video.