Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alina Devecerski gör upp med ångesten

Låtskrivandet är som terapi för Alina Devecerski, vars debutsingel ”Flytta på dej” spås bli sommarens stora hit.

Annons

”Jag bygger, bygger upp och du river, river ner.”

Alina Devecerskis ”Flytta på dej”, har klar potential att bli sommarens hejaramsa.

Bara några dagar efter singelsläppet spelas den flitigt i radio. I låten gör hon upp med sig själv och sin ångest.

Från början löd texten ”egot river ner”, men den handlar fortfarande om hennes inre krig.

– Jag har alltid ångest när jag skriver, det blir ofta olika konflikter med mig själv. ”Vafan det där är skittöntigt, håll käften, kom på nåt bättre” kan jag säga till mig själv, berättar hon.

Alina Devecerski är Alina Devecerskis främsta inspiration.

– Jag inspireras av mitt eget liv och hur fucked up jag är. Alla beefs man har med sig själv. Det har de flesta tror jag, så folk kanske kan känna igen sig. Det hoppas jag, så att de inte bara: ”Men gud, Alina är värsta psykot!”

Hon skrattar bakom sina stora spegelglasögon, och skyndar sig att tillägga att även om hon har ångest när hon skriver så är inte alla låtar mörka och ångestfyllda:

– Vissa låtar är positiva också. Jag brukar tänka mycket på att det där elementet av hopp alltid måste finnas.

I ett och ett halvt år har hon jobbat med det som hon kallar för sitt ”soloprojekt”, men hon är knappast någon nykomling i musikbranschen.

Det hela började för tio år sedan när hon var med i ett tjejband. Men det är ett ämne hon snabbt lämnar med ett kort ”det var längesedan”.

Sedan dess har hon körat och skrivit låtar åt andra artister:

– Lite i Polen, Spanien, några smågrejer i USA. Inget stort. Men i Polen gick det ganska bra.

Hon säger att hon har harvat sig fram. Ofta har det varit knapert. Men nu ser det alltså ut att lossna, och till hösten släpps debutalbumet. Uppmärksamheten som kommit i och med ”Flytta på dej” beskriver hon som ”jättemärklig”:

– Jag tror fortfarande inte att det är jag. Men det är kul att få uppskattning för det man gör efter tio år. Någonstans är man på rätt väg i alla fall.

Therese Lindström/TT Spektra