Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla blir äldre, även kommunpolitiker

Annons

Det trygghetsboende som föreslagits, bland annat i en insändare den 29 maj, avser inte något slags ålderdomshem. Det har kommunen redan i form av särskilt boende, där enskilda personer kan omhändertagas när de ej kan klara sig själva.

Förslaget om trygghetsboende som första steg i kommunens äldreomsorg avser en boendeform som ej finns i Gävle. Makar kan fortsätta att bo tillsammans. Man betalar sin hyra här precis som man gjort i sitt tidigare boende. Förslaget är ju inte av politisk karaktär och behöver därför inte, av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet slås ned av majoritetens nejslägga.

Alla blir vi ju äldre, så även kommunpolitiker, som också kan behöva ett trygghetsboende. Därför föreslås en omprövning av beslutet med stöd av pensionärsorganisationer och alla positiva artiklar, som varit i Gefle Dagblad sidan 3 Opinion (bland annat Barbro Westerholm den 9 mars). I trygghetsboende kan service organiseras, till exempel matsal med abonnemang för måltider. Sådan matsal kan drivas som restaurang med tillgång även för andra.

I skrivelse 28 januari 2007 ”Smida medan järnet är varmt”, med bilagor, visas i bilaga 2 ”Mer pengar till äldreomsorgen” att Gävle fått 9,4 miljoner för detta ändamål. Vart tog de pengarna vägen? Vad har Gävle fått sedan? Vilket stöd kan man få nu? Flera kommuner har utnyttjat möjligheterna att bygga trygghetsboenden, som är billigare i drift än att driva särskilt boende som ålderdomshem.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare