Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla gillar Jill Johnson

I min värld är hon toppen, för att associera till hennes senaste långkörare på Svensktoppen. Jill Johnson är bara så underbart bra, mysig, en tvättäkta personlighet och allt vad ni vill. Alla gillar Jill och därför var det också utsålt i Gevaliasalen trots den tuffa konkurrensen denna fredagskväll.

Full respekt för Uffe och Pernilla men jag ångrar definitivt inte att jag valde Jill Johnsons föreställning. Det var stundtals så vackert och stämningsfullt att det nästan gjorde ont.

Jill backades upp av åtta musiker anförda av skicklige gitarristen Göran Eriksson. Med cello, fiol och hammondorgel har den skånska sångerskan fått en ny dimension.

I vanlig ordning stod hon vid dörren till salongen och hälsade sin publik välkommen. Bara en sån sak! Sen gick hon upp på scen och sjöng på ett coolt sätt om det brev hon fått från elvaåriga Lisa.

Fortsättningsvis handlade det mest om låtarna från hennes senaste succéalbum ”Baby Blue Paper”.

Ja, country, pop, schlager...hon behärskar det mesta. Dessutom kostade hon på sig att bjuda på några klassiker som ”Angel of The Morning”, ”Islands In The Stream” (tillsammans med Göran Eriksson) och ”Jolene”. men allra bäst var nog en låt som heter ”Don’t Feel Like Me”. Störtskön, liksom hyllningslåten till femåriga Natalie.

”Det var stundtals så vackert och stämningsfullt att det nästan gjorde ont”

”Det var stundtals så vackert och stämningsfullt att det nästan gjorde ont”