Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla kvar utom Knapp

Ann Margret Knapp går – men övriga toppolitiker i landstinget i Gävleborg siktar på att hålla sig kvar i ytterligare fyra år.

– Jag fortsätter gärna, men jag måste samråda med familjen först, säger Centerns landstingsråd Björn Brink.

Som GD berättade i går har finanslandstingsrådet Ann Margret Knapp, S, 63 år, snart gjort sitt som ledande landstingspolitiker i Gävleborg.

Hon kommer inte att kandidera i nästa års val. Tolv år som landstingsråd får räcka, tycker hon.

– Jag kan tänka mig att fortsätta med politiken i mindre skala, kanske ha något lättare politiskt uppdrag lokalt i Hudiksvall, men som heltidspolitiker har jag gjort mitt, säger Ann Margret Knapp.

Inom socialdemokratin finns det många som önskat att den erfarna Ann Margret Knapp fortsatt i landstinget. Att hitta intresserade, kunniga och ”politiskt gångbara” till den här typen av tuffa uppdrag är svårt.

I den urvalsprocess som just nu pågår internt i partiet har tre landstingsrådskandidater vaskats fram: Tommy Berger, landstingsråd, Gävle, Eva Tjärnström, kommunalråd i Söderhamn, och Barry Gustafsson, Hudiksvall, ordförande i Folktandvården i Gävleborg. Beslut fattas vid en valkonferens i november.

Tommy Berger säger att han gärna ställer upp ytterligare en mandatperiod om partiet så önskar.

– Det här är ett väldigt intressant ämnesområde som berör människor, säger han.

Att vara landstingsråd är inte alls så konfliktfyllt som många tror, menar Tommy Berger.

– Det som skildras i media är bara en del av uppdraget. Det finns mycket positivt som aldrig kommer fram.

Centerns landstingsråd Björn Brink och Hannah-Karin Linck har inte slutgiltigt bestämt sig för om de ska kandidera i nästa års landstingsval.

För Björn Brinks del lutar det åt en fortsättning, men först ska familjen få säga sitt.

Brink är 63 år och årsbarn med Ann Margret Knapp. Men till skillnad från Knapp tycker han att han har energi att fortsätta i ytterligare fyra år.

– Ibland blir man förbannat trött. Men det går snabbt över, säger han.

Även inom oppositionen tycks laguppställningen bli oförändrad.

Patrik Stenvard, Moderaterna, Carina Östansjö, Folkpartiet, Stig Zettlin, Sjukvårdspartiet, och Ingemar Kalén, Kristdemokraterna, säger samtliga att de är inställda på att kandidera för ytterligare fyra år.

Carina Östansjö beklagar dock att Ann Margret Knapp inte vill fortsätta och tycker att landstingspolitiken i och med detta blir en profil fattigare.

– Det är jättetråkigt att Ann Margret slutar. Hon är väldigt kompetent och dessutom jäkligt rolig. Hon kan konsten att lätta upp stämningen när det blir tungt, säger Carina Östansjö.