Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla papper på bordet

Socialdemokraternas nye partisekreterare Ibrahim Baylan har inte haft någon glänsande start i sitt nya ämbete. Ständig kräftgång i opinionen för partiet och inte minst för partiledaren Mona Sahlin. Och så nu bonusskandalen.

Det har ju varit meningen att LO och partiet på bred front skulle angripa alliansregeringen för just detta med bonusar och skyhöga löner på olika håll. Och så hittar man bland annat LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin med fingrarna i syltburken. Facket och partiet är ju enligt socialdemokratisk ideologi två grenar på samma träd och Wanja och Mona är ju även i övrigt kompisar.

Baylan gör nu det enda möjliga. Han kräver att all redovisning om affären AMF blir offentlig. Med tanke på hur den här frågan har utvecklats och det allvar väldigt många människor ser på det med så är det viktigt att man lägger alla papper på bordet så att det är klart och tydligt vad som skett, säger Baylan.

När någonting går snett och som i fråga om AMF väldigt snett så är det viktigt att den första åtgärden som vidtas är att tala sanning. I kritiska lägen finns det alltid människor som vill slingra sig, komma med bortförklaringar och över huvud taget försöka förringa det som inträffat. Det går aldrig. Sanningarna droppar fram efter hand och det enda mörkläggarna lyckats med är att gröpa ur sitt eget förtroende och anseende.

Baylan vill skydda partiet och LO. Ska han lyckas måste som han säger alla papper upp på bordet.