Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla verkar trivas i bröderna Coens nya

Bröderna Coen har en förkärlek för töntar, kanske för att de själva är töntar.

Och Hollywoods stjärnor ställer så gärna upp. Vem minns inte de svenskättade töntarna (bland annat Peter Stormare) i Fargo eller Jeff Bridges i The Big Lebowsky eller hela bunten töntar i Brother, where art thou?

Nu har bröderna gjort en historia om några förhoppningsfulla gymanställda som tänker pressa pengar av en CIA-höjdare som har glömt något viktigt i damernas omklädningsrum.

Brad Pitt tar ut svängarna lika mycket som han gjorde i Snatch, han är nästan obegripligt löjlig i sina gymkläder. Pitt klär att vara korkad. Clooney är lyckad som tvångsmässig förförare.

Frances McDormand säljer gärna ut fosterlandet för en vacker kropp och tycker att det bästa som hända är att man halkar utanför en lyxrestaurang och kan stämma restaurangen. John Malkovich är bara förbannad.

Alla verkar trivas i en historia som är lika förbryllande för alla parter, möjligen inte för publiken. Lycksökarna vet inte vad de försöker pressa ut pengar för och CIA vet inte vad, vem, var eller varför.

Bröderna Coen har skrivit en pratsam dialog där ingenting kan sägas rakt ut – utom svordomar.

Sensmoralen är att du inte ska sälja statshemligheter, även om hemligheterna inte var några hemligheter och ingen ens ville köpa dem.

Alla blir förbannade ändå.