Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alldeles briljant – som vanligt

Dreamworks och dess Pixarfabrik fortsätter att producera mästerverk som går till den animerade filmhistorien. ”Megamind” är inget undantag även om den kanske inte når ända upp i samma briljans som ”Hitta Nemo” och ”Toy Story”. Men nästan.

Här handlar det om kampen om makten i Metro City där den ondskefulle men klantige skurken och kameleonten Megamind försöker göra allt för att få Metro Man på fall. Stundtals handlar det om parodiska varianter på ”Stålmannen”, ”Superhjältarna” eller varför inte ”Hulken”, där det kryllar av Conheads.

Fantasin tycks inte ha några gränser därborta i Pixars verkstad och det är sannerligen mycket underhållande och färgstarkt för både ung och gammal. Historien startar med två rymdvarelser på väg mot jorden som hamnar i vitt skilda miljöer men upprätthåller sin vänskap ganska länge innan de småningom blir bittra fiender. Den eviga filmduellen mellan den onde och den gode tar sin början. Metroman vs Megamind, det låter förutsägbart men storyn saknar ingalunda överraskningar.

Stundtals är det hur kul som allra helst. Kan rekommenderas för hela familjen.