Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen Gävle ökar bemanningen på demensavdelningarna

Annons

Svar till Anna Rosén och Bella Wåhlstedt: All verksamhet inom omvårdnad Gävle är viktig och alla medarbetares insatser gör skillnad varje dag för många. Men tyvärr är politik att prioritera och det är svårt många gånger.

Insändare: Hur många heltidsårsanställda handlar det om?

De dementa är bland det sköraste vi har. Det viktigaste för god demensvård är att personalen hinner skapar en tillitsfull och trygg relation tillsammans med personen med en demenssjukdom och anhöriga.

Att skapa förutsättningar för att kunna kommunicera och förstå varandra. Att förstå den värld där personen befinner sig. Man måste ha kunskap om personens livshistoria och kultur. Men också se personen som hon är idag.

Därför har Alliansen Gävle i ett första steg valt att prioritera demensvården dagtid, för att återställa de stora nedskärningarna som skedde 2012 på trettio personer. Nattbevakningen har redan förbättrats med från staten tillförda extra pengar.

9,2 miljoner till fördes 2017 av Alliansen Gävle för att ökad bemanning på demensavdelningarna dagtid. Totalt har verksamheten tillförts sexton årsarbetare dagtid fördelat på samtliga elva kommunala äldreboenden.

Anders Jansson, M

ordförande i omvårdnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare