Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansens politik ger jobb!

Moderaterna Ewa S. Jäderberg och Lennart Lindström skriver att alla ska ha rätt till jobb efter förmåga och att en sund arbetsmarknadspolitik möjliggör samhälleliga satsningar där de behövs.

Jobben är en av samhällets enskilt viktigaste politiska frågor. Kanske viktigast av alla eftersom arbetsmarknadspolitiken har ett avgörande inflytande på ett lands ekonomi och utveckling och därmed på människors trygghet och välbefinnande.

Färska opinionsundersökningar (Ekot/Sifo och Novus Opinion) visar att Sveriges befolkning har stort förtroende för Alliansens jobbpolitik, märk väl efter ett regeringsinnehav som tidsmässigt sträckt sig över en av de svåraste ekonomiska nedgångar världen drabbats av i modern tid.

Opinionsundersökningarna visar också att människor är mycket skeptiska, för att uttrycka det milt, till miljöpartiets jobbpolitik, i den mån det finns en sådan. Miljöpartiet, som har stort inflytande inom det rödgröna samarbetet, har ju övergivit sin idé om skatteväxling (höjd skatt på energi och utsläpp och sänkt skatt på arbete) och satsar nu bara på skattehöjningar. Den rödgröna ivern att höja skatter leder inte bara till mindre pengar i plånboken för vanliga löntagare utan påverkar också negativt den sunda ekonomiska utveckling Sverige styrt in på och som gjort att vi idag är ett av endast tre-fyra länder i Europasamarbetet som klarar de krav alla EU-länder egentligen ska klara.

För oss moderater i Gävleborg är det en självklarhet att vägen till fortsatt positiv utveckling går via såväl ökad personlig frihet, inte minst på det ekonomiska planet, som samhälleliga satsningar. Till skillnad från de rödgröna vill vi se ökade möjligheter till valfrihet för alla exempelvis inom vård och äldreomsorg. Det är du - inte staten - som ska avgöra hur du vill bo och vilken hjälp du vill ha när du blir gammal.

Vi tycker det är lika självklart att en sund arbetsmarknadspolitik, där alla ska ha rätt till jobb efter förmåga, utgör grunden för reformarbetet. En sund arbetsmarknadspolitik möjliggör samhälleliga satsningar där sådana behövs. För oss i Gävleborg finns flera exempel på det här; genom att bygga ut Ostkustbanan i länet till dubbelspår och genom att satsa på andra åtgärder som underlättar pendling inom den arbetsmarknadsregion vi är en del av, så får vi en rad önskvärda effekter. Med mer flexibla och även i andra avseenden bättre kommunikationer, behöver färre gävleborgare välja jobb eller studier efter var man bor eller tvärt om. Och länet blir en ännu mer integrerad och självklar del av utvecklingen i vår omvärld.

För oss moderater i Gävle känns det oerhört stimulerande att veta att ett kommunalt maktskifte är inom räckhåll. Att vi, när väljarna har sagt sitt, kan få möjlighet att lägga grunden för en kraftfull positiv utveckling i vår kommun. Och får visa att det är möjligt utan eviga skattehöjningar!

För nya moderaterna i Gävle,

Ewa S. Jäderberg

Lennart Lindström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel