Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

26-åringen blev inte utsatt för människorov

26-åringen blev utsatt för misshandel och olaga tvång, men inte för något människorov. Därför döms de båda åtalade till skyddstillsyn och missbruksvård.

Annons

Tingsrätten konstaterar i domen att 26-åringen lämnat olika versioner av vad som hände i lägenheten på Brynäs. Därför är han inte helt trovärdig.

I rätten sa han att han fått mellan 20 och 30 stickmärken när de båda åtalade injicerade narkotika. Så många märken finns inte dokumenterade i rättsintyget. Likaså tror inte tingsrätten på uppgiften om att de åtalade skulle ha stulit 26-åringens Breitlingklocka, värd nästan 60 000 kronor.

Rätten konstaterar också att 26-åringen kom till lägenheten frivilligt. Att han sagt saker till ett vittne efter att ha hoppat ut genom ett fönster räcker inte för att fälla männen för människorov.

Den åtalade 24-åringen döms för misshandel, olaga tvång, egenmäktigt förfarande, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och dopningsbrott.

Den åtalade 31-åringen döms för olaga tvång och egenmäktigt förfarande. Båda ska också betala skadestånd till 26-åringen och de slipper också vara häktade. 24-åringen ska däremot vara omhändertagen tills han kan transporteras till behandlingshemmet.

Ytterligare en person har åtalats för människorov. Den rättegången kommer att hållas vid ett senare tillfälle eftersom mannen vårdas på sjukhus.

Mer läsning

Annons