Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu fler bränder under natten

Flera bränder uppstod under lördagskvällen och natten. Polisen rubricerar bränderna som grov mordbrand. Det kan röra sig om en pyroman.

Annons

Polisen har inlett en förundersökning angående grov mordbrand, gällande den brand som rasade i en källare till ett hyreshus på Sjunde Tvärgatan på Brynäs under lördagseftermiddagen. Brandförloppet tyder på att branden var anlagd.

Senare samma kväll, omkring 22.30, rasade ytterligare en källarbrand på Brynäs. Allmänhet ringde till SOS och rapporterade om kraftig rökutveckling från en källare till ett flerfamiljshus. Denna gång på Styrmansgatan.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till bostadsområdet.

Under släckningsarbetet behövdes ingen evakuering av boende, men större delen av de boende hade själva lämnat sina hem. Ingen person ska ha skadats.

Polismyndigheten har även rubricerat denna brand som grov mordbrand. Det kan vara så att en pyroman härjar på Brynäs.

Bägge platserna är avspärrade i avvaktan på teknisk undersökning under söndagen. Detaljer om vad som skett är för tillfället inte kända då ärendena nu är skyddade av utredningssekretess.

Senare under natten, omkring 02.30, inkom även ett larm om en villabrand i området Stigen utanför Sandviken. När räddningstjänsten, ambulans och polis kom till platsen var det en kraftigt utvecklad brand i villan.

Husägaren hade tagit sig ut själv och klarat sig oskadd.

Brandorsaken är i nuläget okänd och villan är avspärrad i avvaktan på tekniskundersökning.

Och nu under morgonen inkom ett larm om ett brinnande fordon i Bomhus. Enligt uppgift från SOS rör dig sig om en permobil, eller liknande mindre fordon.

Det är oklart om bränderna har något samband.

Mikael Assmundson
Webbredaktionen
026-159309

Mer läsning

Annons