Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fick GIF:s pojkar filma!

/

I Italien sägs det att fotbollsspelarna både vaxar benen och fixar frisyrerna innan match. Och de flesta är tatuerade. Riktigt så fåfänga är kanske inte våra lokala fotbollsstjärnor. Men de har både humor och gillar stil. Och en hårstyling före match skulle de kunna tänka sig.

Annons

När marknadschefen Marco Bäcker hörde av sig tackade Johan Henriksson på Fico ja utan att tveka. Marco var på jakt efter någon som kunde styla Gefle IF:s spelare i ett modereportage. Johan som är både före detta fotbollsspelare på elitnivå och kunnig inom herrmode passade perfekt för uppgiften.

Han tyckte också att det vore roligt med ett tema och kom snabbt att tänka på Gudfadern.

– Rollerna i en maffiafamilj fungerar ju alldeles utmärkt att överföra på rollerna i ett fotbollslag, säger Johan. Dessutom är herrmodet väldigt klassiskt just nu med dämpade färger och korrekta kavajer. Fast med en personlig touch eller twist.

Sex GIF-spelare fick den äran att vara fotomodeller för en dag. Marcus Hansson som har en central roll som mittfältare kändes självklar för rollen som ”Gudfadern”. Jonas Lantto som både är teknisk och kreativ men håller sig mer bakom var lika given som ”Consigliere” eller ”rådgivaren”. Olof Mård som är stor och lång i backlinjen passade perfekt som ”The Muscle” eller ”råskinnet” som Johan säger på svenska. Alexander Falsetas som spelar på mitten och pressar motståndarna passar som handsken för rollen som ”indrivaren” och Linus Malmborg, den nye mittbacken med uppdrag att försvara blev perfekt som ”livvakten”. Erik Larsson som är snabb på planen fick förstås rollen som ”torpeden”.

För att få med olika miljöer klurade Johan ut en liten historia. Den coola maffiafamiljen fick börja med att smida planer runt ett italienskt middagsbord, de åkte i fina bilar och tvättade pengar på en kemtvätt. Utvecklingen blev dramatisk när de kidnappade en motspelare som de virade in i en matta. Som avslutning grävdes mattan ner under konstgräset på Strömvallen och GIF-maffian kunde känna att segern var deras. Dessutom en seger med stil.

I sommar bär den modemedvetne mannen gärna något korrekt plagg som skjorta eller kavaj tillsammans med den där lilla extra detaljen. Att bryta stilar är inne, gärna casual tillsammans med stilplagg eller en väst utanpå kavajen. För den som vågar är långa cityshorts med grova kängor och långkalsonger, så kallade ”meggings” hett på killar.

Flera lokala butiker medverkade med rekvisita. Kläderna kommer från Fico, Brixx, Blå och Sebago, Åsa Sundell på Fico skötte sminket och Johan Kristensen på Popcorner gjorde frisyrerna. Fotbollsspelarna kämpade med stor inlevelse och såg ut att trivas i sina nya roller. Jonas Lantto drog nöjd med handen över håret. Han tänkte inte gå och lägga sig den kvällen för att inte förstöra sin nya frisyr. Erik Larsson föreslog att frisören skulle kallas in fler gånger, före matcherna.

Johan Henriksson blev riktigt överraskad av fotbollsgrabbarnas skådespelarinsatser och tycker att de förtjänar att lyftas fram mer.

– Nu är det GIF:s tur att få vara stjärnor ett tag, säger han och ser nöjd ut. Och nu vet vi att de är snygga också.

Mer läsning

Annons