Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtackad med många skratt

/
  • Ann-Margret Knapps valspråk har varit GDG, går det så går det, avslöjade landstingsdirektör Svante Lönnbark.– Och det har det ju gjort.
  • Sören Bertilsson, S, landstingsråd i Dalarna, har många glada minnen av Ann-Margret Knapp. Han delade med sig av några i avskedstalet.
  • Jan-Olov Strandell, Ann-Christine Wiberg och Rolf Markström har jobbat ihop med Ann-Margret Knapp i ett Sidafinansierat demokrati- och vårdprojekt i Ryssland och Vitryssland.
  • – Jag funderade på om jag skulle tolka det som om jag är en fårskalle, sa Ann-Margret Knapp när hon fick en korg med sadelskydd, böcker och en stickning till det nya pensionärslivet av personalavdelningen.

Många glada skratt och minnen, men också vemod.
Det präglade avtackningen av landstingsrådet Ann-Margret Knapp, S.

Annons

Efter 18 år som anställd i landstinget och tolv år som landstingsråd var det i går dags för Ann-Margret Knapp att gå i pension.

– Jag går mot något nytt och okänt som jag inte vet vad det innebär. En massa fritid.

Det låter inte som hon kommer att få tråkigt på den. Hon sitter i styrelsen för Hälsinglands museer och i Hudiksvalls näringslivsutskott, ska umgås med barn och barnbarn i Hudiksvall och Dubai och huset behöver alltid pyssel.

– Och så ska jag återuppta golfen.

Samtidigt som hon känner att det är dags att sluta känns det vemodigt att lämna arbetskamraterna som hon beskriver som ”fantastiska”.

Det har hänt en del under landstingsrådsåren. Hon beskriver tiden då Bollnäs sjukhus upphörde som akutsjukhus som svår, med arga och besvikna anställda och invånare och mordhot mot henne och kollegan.

– Det kommer jag aldrig att kunna lämna bakom mig.

Annat, som att en av hennes hjärtefrågor, dialys i norra Hälsingland, blir verklighet till våren har varit roligare.

Curt Lagerquist, som tidigare haft flera chefsbefattningar i landstinget, är en av de som vill säga tack och hej. Han liknar henne vid familjens dvärgtax.

– Det är en ledartik. När hon möter stora hundar, dobermann, alfahannar, då ryter hon ifrån och då viker de ner sig, säger han.

Ann-Margret Knapp har fått en och annan stöddig man i landstinget att vika ner sig när hon sagt ifrån, konstaterar han.

Han tycker att det har varit roligt att jobba med henne och många återkommer till att de har haft kul med Ann-Margret Knapp. Två av dem är Rolf Markström och Ann-Christine Wiberg. De arbetar med ett Sidaprojekt om demokrati och vård i Ryssland och Vitryssland, där Ann-Margret Knapp gjorde ett minnesvärt besök hos chefer och diskuterade ledarskap, manligt och kvinnligt.

Lite senare bjuder hon själv på historien om den rosblommiga kavaj hon valt dagen till ära, trots att hon inte trivs i den. Hon har bara haft den en gång på jobbet tidigare.

– Landstingsdirektören skenade in och sa ”Hoppsan, här är man färggrann”. Aldrig någon gång under de tolv år vi har jobbat ihop har han kommenterat hur jag har varit klädd.

En stund senare, på väg in till ett möte, hör hon presschefen säga att han trodde valrörelsen var över.

– Är den inte det då?

– Jomen du ser ju ut som en valaffisch.

Hon hängde in kavajen i garderoben igen, fram till i går.

Mer läsning

Annons