Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bänken ska ljugas in

/

Annons

Tre havsörnar flög över Fliskärsvarvet när Rostfria Ove, jag och Miljöpartiets Peter Dykare (som går till botten med problemen) invigde min nya ljugarbänk. En fin present från Charter-Christer och Elektriska Roffe med fruar. Bänken är bra att ljuga på. Den ska ljugas in lite till. Sedan ska Gasten impregnera den med linolja och terpentin så den inte tar åt sig av allt den får höra.

En gammal lärare, Margareta Rydén från realskolan i Sandviken, ringde till mig och berättade att skarven siktats inne i ån. Hoppas örnarna var på väg dit för att få sig ett skarvskrovmål.

Kajan sitter i masttoppen och spanar ut över Fliskärsvarvet, den har en bra kajplats däruppe.

Rostfria Ove ska inte putsa på båten på söndagen för Lång-Kalle fyller 70 på lördagen. Risk för att Lorangan kliar i hårbotten dagen efter. Grattis Lång-Kalle! Rostfria Ove är en duktig snickare också. Han har rustat upp en utemöbel från Grythyttan. Allt trä på sittgruppen är i teak. Den blev så fin att utemöbeln får stå inomhus.

Börje Salming fyllde 60 år nyligen. Börje kom till Gävle och Brynäs 1971, alltså för 40 år sedan. Kolla bilden där hans bror ”Stygge Stigge” är bortspelad, Börje är inte heller med i matchen. Wille Löfqvsit sa när han såg bilden: ”Man kan inte vara helt säker på att det blir mål. Pucken kan explodera”. Att Alexandr Maltsev i CSKA slår pucken i mål är jag säker på. Året är 1971 i Gavlerinken.

I dag är det 50 år sedan Regalskeppet Vasa bärgades. Då hade hon legat på botten i 333 år. Vasa, som snart är 400 år gammal, är en vinstmaskin, 100 miljoner om året drar hon in. Välkommen ombord.

Guido Krass båt Silver Zwei, är till salu. En 73 meter lång superjakt som i dag är världens snabbaste. Hon kan krossa Atlanten i 22 knop och drar bara 425 liter i timmen vilket anses vara miljömässigt och väldigt bra. Hon tar 20 gäster i nio hytter. Priset på båten är 533 miljoner kronor. Hårt liv sjömanslivet.

När VMA-larmet (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ljöd häromnatten trodde jag att Traktor-Robban hade kallstartat sin Bolinder Munktell på morgonkulan. Men det var Sandviks trådavdelning som brann. Spindeln läste på nätet och blev ledsen när han hörde att trådfabriken brann.

Först att sjösätta båten i år igen är Sandén med sin Winnie the Pooh och Ädels med Isolda.

Jag är från och med nu delägare i en tunna rökig Mackmyra whisky. Om tre år får man smaka. Spännande.

Vilken kanonstart, GIF! Sätt i årorna samtidigt.

Ett påskpynt blev det i år.

Panta Rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons