Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnet dog i magen

Den gravida kvinnan fick inte den medicin hon efterfrågade. Barnet i magen dog. Nu anmäler hon landstinget för felbehandling.

Annons

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, skulle i slutet på juni i år föda barn på Gävle sjukhus. Vid en kontroll i maj upptäcktes det dock att barnet var dött. Enligt obduktionen kan dödsorsaken vara blodpropp i moderkaka och kärl.

Kvinnan, som har diabetes typ 1, ifrågasätter nu den behandling hon fick under graviditeten. Hon anser att hon borde ha fått trombyl, blodförtunnande medel som förebygger proppar. Hon efterfrågade även sådan behandling men nekades detta av ansvarig läkare.

Detta var andra gången som kvinnan råkat ut för samma sak. Under båda graviditeterna avstod läkare från att sätta in trombylbehandling.

Det går inte säkert att säga att trombyl hade räddat barnet, påpekar kvinnan i sin anmälan till Socialstyrelsen. Men hon framhåller samtidigt att hon tidigare genomgått en lyckad graviditet och fött ett friskt barn och att hon under den graviditeten fick trombyl.

Mer läsning

Annons