Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beach 2011 – här kommer jag!

Annons

Ligger i hårdträning just nu. Dricker Nutrilett i stället för frukost och middag. Går varje dag till jobbet (nästan) och kör situps med jämna mellanrum – eller vadå jämna mellanrum? Tio situps vid ett tillfälle för två veckor sedan.

Nevertheless – jag går ner i vikt och innan sommaren kanske jag är nere i BMI-nivån överviktig istället för fetma.

För det är där allt började. En viktkoll-app till mobilen som räknar ut hur tjock man är och hur många kilo man måste göra sig av med. I mitt fall har jag 13 kilos övervikt! Utförligt beskrivet med cirkeldiagram.

Och samtidigt som jag känner mig kränkt och förnedrad av min telefon varje kväll då den ber mig att lägga in dagens vikt, så är det faktiskt riktigt bra att den gör det. Att den piper till så jag kommer ihåg att väga mig och se diagrammen och siffrorna förändras. Ibland uppåt, ibland neråt.

Första vägningen indikerade otroligt nog ett BMI precis på gränsen till fetma. Nu är jag nere i det mycket trevligare överviktig och målet är alltså att bli riktigt normalviktig innan badsäsongen bryter ut.

Som om tjockheten inte räckte har jag dessutom fått lite gråa hår vid tinningarna. Inget jobbigt med det egentligen men tillsammans med att jag tycker tunnhårigheten syns tydligare nuförtiden och den förbannade viktkoll-appen gör det att självförtroendet fått sig en törn.

Jag är alltså en tunnhårig, gråhårig tjockis. En gubbe helt enkelt.

När hände detta? Har jag varit gubbe länge? Varför har ingen sagt något? Kunde inte någon ha varnat mig?

Här har man gått runt och trott att man var ung och hipp så visar det sig plötsligt att man är motsatsen. Det är förmodligen ohippt att använda ordet hipp förresten men med den otrendige gubbens rätt gör jag det ändå

Nu spelar ju liksom ingenting någon roll längre. Ganska skönt egentligen man slipper den där ungdomliga osäkerheten kring vad man ska ha på sig och hur man ska vara. Skräcken att framstå som en urtöntig looser känns ju nu lika ologisk som om man efter ett förlorat parti schack var nervös för att förlora.

Att jag just tog schack som exempel tyder även det förstås på att jag är gubbe. Jag hade ju kunnat ta nätpoker och snowboardtävling eller något annat coolt och ungdomligt. Men det behövs inte längre – jag är ju fri nu. Fri från det ängsliga sneglandet på modebloggare och livsstilsmagasin.

Nu måste jag sluta. Ska ut och powerwalka lite (eller promenera raskt som vi gubbar säger). Så att mitt boddy mass index inte skenar iväg.

FREDRIK NILSSON

Mer läsning

Annons