Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biltjuv voltade av vägen

/

(Ny version 30/10) Bilnyckeln lämnades kvar efter att en kund provkört bilen. Plötsligt hoppade en man in och körde från bilhandlaren. Efter en kortare färd voltade han – och hamnade på sjukhus med allvarliga skador.

Annons

Bilhörnan i Sandbacka råkade ut för en fräck stöld i går vid klockan 13. En kund provkörde en Toyota stadsjeep och pratade därefter med bilsäljaren.
Bilnyckeln blev kvar i fordonet.

Plötsligt hoppade en okänd man in i bilen, körde därifrån och svängde in på väg 272 i riktning mot Ockelbo.
Vittnen har berättat att farten var extremt hög och att han körde om andra bilar på fel sida av vägen.

Polispatruller spanade efter bilen i området runt Sandviken. Då kom larm om en singelolycka vid Medskogssjön i Ockelbo kommun. En Toyota hade åkt av vägen och voltat flera meter in i skogen tills den blev stående på snedden.
Det var samma Toyota som kort tidigare stulits från Bilhörnan i Sandviken.

Föraren satt kvar i bilen när räddningstjänsten och ambulanser kom till platsen. Bildelar låg överallt på vägen och i skogen.

Bilen var rejält demolerad och föraren fick klippas ut av räddningstjänsten. Därefter fördes han allvarligt skadad med ambulans till Gävle sjukhus där han låg kvar under kvällen.
Han identifierades senare som en 38-årig man skriven i Sandviken

38-åringen greps på sjukhuset, misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri, grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik.
Han förhördes under kvällen men jourhavande åklagare tyckte inte det fanns skäl att anhålla mannen. Misstankarna mot mannen, som blir kvar på sjukhuset, kvarstår dock.

Mer läsning

Annons