Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjud dem på bävergäll...

/
  • En påminnelse om hur det faktiskt såg ut för ett år sedan. Då var det lätt att känna julstämning.

Mera jul i Gävle. Ta upp en hjulångare i ån vetja.

Annons

I San Francisco ska man bjuda in alla tomtar som vill gå nakna och på så sätt ska man slå ett tomterekord. Det enda man får ha på sig är tomtemasken. Det är ett bra tips att ta vara på, vi i Gävle kan bjuda in alla tomtenissar att gå nakna och visa p-nissen. Mer kul i Gävle.

En juvelerare i Tokyo har klätt granen med guld och juveler och fick hyra två granväktare, man var rädd för grantjuvar. Granen väger tolv kilo och är värd 14 miljoner.

Men nu till sommarens nyheter. Gävle kommer att för första gången att få besök av ett tyskt kryssningsfartyg, 800 tyskar ska titta på älg, åka ånglok några timmar i Gävle och sedan segla vidare. Whops kallas båtturisterna för, ”Wealthy, healty, old people” (alltså rika, friska och gamla personer) som ska kolla på älg, tåg och sen segla vidare.

Efter några julmust får gubbarna idéer till turistbesöket:

– Vi klär ut oss till pittoreska fiskargubbar i blåställ med fiskfjäll på, vegamössan på svaj och blymönja på stövlarna.

De behöver inte klä ut sig, det är precis så som de ser ut till vardags.

– Sedan säljer vi älgskit litervis från skottkärror innan de går ombord, säger Grund-Kalle. Vi kan erbjuda gubbarna dra i sig en lina med nermalt älghorn. Bättre än Viagra, försäkrar vi.

– Whopsfruarna kommer att pröjsa, säger Tor.

– Ja och transparent Loranga med paraplyer till damerna fixar jag, säger Rostfria Ove.

– Nä, bävergäll ska de ha, tycker Snickar-Leffe- En hälsodryck, bra mot gikt, ja bra mot allt. Dagen efter-smaken på bävergällen gör att de aldrig kommer tillbaka. Men för att vara säkra på det så kan Hafsbadet med Lollo och Småskarvarna dra några låtar.

Bra idéer gubbar, det kan bli en bra euroslant på det här.

Men tänk om Gävle hade en gästhamn värd namnet så skulle vi kanske få in 200 tyska båtar med minst fyra whopsar på varje båt som handlar vin, sprit och bunkrar mat och roar sig i staden några dagar. Välkommen ombord.

Från Volvo Ocean Race kan meddelas att nu är det bara tre båtar kvar. Nu har besättningarna på däck störthjälmar med visir på sig. Puma bröt masten och fick diesel av ett handelsfartyg för att ta sig mot land. Gå in på www.volvo ocean race och kolla. Hårt liv sjömanslivet.

Undrar om vi hinner med något skjulbord i någon av skjulen före jul. Vi kan ha knytkalas och göra knopar. Eller kafferep. Knytkalas, då gör jag som kannibalen, säger Grund-Kalle: Jag tar med mig en god man.

Panta rei

Lasse Halvarsson

PS. Telefonica, den spanska båten, kom först till Kapstaden, tvåa blev Nya Zeelands Camper. Båten Grupama hade en bit kvar när detta skrevs

Mer läsning

Annons