Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byter jobb inom primärvården

/
  • Berit Fredricsson byter jobb, från chef för länets primärvård till chef fär landstingets hälsovalskontor.

Berit Fredricsson slutar som chef för länets primärvård. Om två veckor börjar hon som chef för landstingets hälsovalskontor.

Annons

– Jag kom till det läget att jag vill göra något annat, säger Berit Fredricsson, som varit divisionschef för primärvården i nästan sex år.

Länge på en sådan chefspost, tycker hon.

– Min inställning är att man inte gör så mycket nytta efter en lång tid på sådana här tjänster.

Nya ögon behöver titta på verksamheten ibland. När hon tog upp det med sin chef fick hon erbjudande om den lediga tjänsten som chef för hälsovalskontoret, som har hand om tillstånd för och val av hälsocentraler.

– Jag är 59 år. Ett till nytt och spännande jobb skulle vara roligt. Jag känner mig jätteglad som fick ett till sådant roligt jobb.

Hon ser fram emot att bli kvar inom primärvården och få vara med och påverka den på ett mer övergripande sätt. På hälsovalskontoret arbetar hon också närmare politikerna än hon gjort som divisionschef.

Landstinget ska annonsera efter hennes efterträdare. Till dess att någon anställts går Ulla Waxin in som tillförordnad divisionschef för primärvården. Hon är i dag verksamhetschef på primärvården i västra Gästrikland.

Mer läsning

Annons