Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då gick jag med i Posas Pack

/

Jag blev förbannad när jag läste att Posa som är svensk mästare inte fick köra för landslaget. Isracingkungen utfryst. Nä, är man bäst så är man.

Annons

Så jag gick med i supporterklubben Posas Pack. Träkötar’n kom med keps och medlemskort. Kör så spikarna ryker Posa!

Apropå spikar. Polisen la ut en spikmatta på E6:an i Göteborg, föraren hade tagit för många nubbar.

Domedagen blev inte av nu heller. Nästa domedag är enligt aztekerna den 2 oktober 2027 och enligt astronomerna träffas Jorden av en asteroid 2029. Får se om det lyckas bättre då. Men nu blir det 2013, ett lugnt och bra år. Fredagen den 13 september blir spännande liksom den i december då det blir fredag den 13 igen. Lucia! Datumet 12.12.12, nästan klockan tolv brände man bocken, så 13-12-13 – lucianatten blir farlig för Gävlebocken.

Sandvikens Segelsällskap fyller 100 år i år. Jag har varit med i föreningen i över 50 år. På 50-årsjubileet tävlades det i Årsunda, det blåste hårt på Västerfjärden och jag slog runt med kajaken under långloppet. Kanske ska jag försöka komma i mål på jubileumstävlingen i år, 50 år senare.

Under 2012 var det varmast i Lund den 20 augusti med 32,1 grader, kallast Naimakka minus 42,8 grader den 6 februari. Mest sol i Karlskrona, 2 100 timmar.

Nya ord har vi fått under det gamla året. Ett är drinkorexi, att man självsvälter före alkoholdrickandet. Kommer inte att hända bland gubbarna på varvet. Inte heller henifierar vi. Båten är en hon. Basta.

Spindeln fick fira jul hemma i värmen. Hen hoppas på ett gott nytt år från dammsugarpåsen.

Tacka vet jag gamla ord. Påläggskalv var en kalv man hade som reserv och skulle ersätta ett vuxet djur som blev sjukt, skadat eller om det dog. Om inte det senare hände slaktade man påläggskalven till jul. Så åt man upp den, som kalvpålägg.

Hårt liv sjömanslivet.

Förra årets…

...bästa: Jag blev morfar.

...värsta: Bränderna på Fliskärsvarvet.

...enda OS-guld i somras: Seglades hem av Lööf och Salminen i en Starbåt.

...magplask: SM-veckan som gick på grund.

...snyggaste: Julkortet från Gerda i Helsingfors. Rondellen i Sandviken.

God fortsättning. Kör i vind, bättre lova än falla.

Panta Rei

Lasse Halvarsson

Mer läsning

Annons