Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De håller matcherna igång

/
  • Sekretariatet på isen för en gångs skull. Från vänster Anders Högbom, Tobias Norlén, Andreas Backström (de båda jobbar åt Hockeyligan liksom sex till som sitter på läktaren), Janne Runald, Ove Lindgren, Tommy Sandin, Kenth Larsson, Peter Åström och Björn Jansson.

Annons

Det här är gänget som håller matcherna i Läkerol Arena igång.

Sekretariatet.

De sitter mellan rinken och läktaren på tennishallssidan och märks just inte alls under matcherna.

Det är bra. De ska inte märkas, de ska bara göra sitt jobb. Serva domarna, serva spelarna, serva publiken. Ge oss alla bästa möjliga förutsättningar.

– Vi är ett gäng som hållit på länge, säger speakern Kenth Larsson. Jag tycker att vi fungerar bra tillsammans, och jag har alltid en bra känsla när jag sitter på min stol. Alla vet precis vad de ska göra, det bara flyter på. Jag vet många domare som sagt att det känns tryggt att döma i Gävle för att det bara flyter på här även när det hettar till.

Just domarna är det förstås extra viktigt att ha en bra relation till. Det har sekretariatet i Läkerol Arena, och Kenth tror att det har att göra med att hela teamet jobbar aktivt under matcherna och resonerar sig fram till vad som skulle kunna tänkas hända i nästa moment.

Det är inte alltid så enkelt att till exempel reda ut vem som ska släppas in på isen efter ett mål när flera spelare sitter utvisade, och det är då det är värdefullt att ha resonerat igenom olika scenarion innan de inträffar.

– Jag kan inte påminna mig att vi gjort bort oss någon enda gång, säger Kenth Larsson. Däremot har vi åtskilliga gånger hjälpt domarna att reda upp krångliga situationer.

Mer läsning

Annons