Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blev något stort av deras lilla förening

/
  • Från vänster Albin Östman, Erik Sundin, Oscar Wallén, Elis Östlund, Martin Henriksson, Gösta Wikström, Knut Högberg och Kalle Östlund.

Camilla Henemark och Marcus Schenkenberg är två av de kändisar som ska tävla i vårens ”Let’s Dance”.

Annons

Den 12 maj fyller ju Brynäs IF 100 år, och då finns av naturliga skäl ingen av klubbens grundare med och festar loss. Annat var det den 12 maj 1972 då 60-årsdagen firades i närvaro av åtta äldre gentlemän som var med 1912 när de första bollarna rullades på Niansängen och Villaplan och Kanalplan nere bakom dagens Erikshjälpen.

Herrarna kunde glädja sig åt att det hade blivit något stort av deras lilla idrottsförening. Ishockeylaget hade just erövrat sitt sjunde SM-guld och fotbollskillarna (som i några fall också var med och spelade hockey på vintern) tillhörde toppen av division II och siktade varje säsong på Allsvenskan. Så långt hade de inte nått än, men det skulle komma nästa säsong.

Hur som helst var gubbarna stolta som tuppar när ishockeyförbundets ordförande Helge Berglund i sitt tal hyllade Brynäsandan och småklubbsmentaliteten som fortfarande var Brynäs IF:s finaste tillgång. Och när GD-fotografen Kurt Elfström, som tyvärr inte heller finns kvar i livet, bad gubbarna posera på podiet i Spegelsalen i Stadshuset ställde de snällt upp.

Mer läsning

Annons