Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det gäller att hålla liv prickarna

Så inte för tidigt. Då får du bara en massa rangliga plantor att hålla vid liv tills det om flera månader blir dags att plantera ut dem. Så säger experterna. ­Bryr mig inte, säger jag.

Annons

Kan inte låta bli. Dessutom fick jag tag på färska frön från porslinsanemon i höstas och när jag letade information om hur jag skulle så dem var det säkraste tipset att de skulle sås färska. Har i efterhand förstått att just porslinsanemon är bland det svåraste som finns att få att gro men efter månader i kylskåp och bara två dagar under nyinköpt liten, liten växtlampa så har jag två gröna prickar i blomjorden! Jo, det blev blomjord i stället för såjord. Hade inget annat hemma just då. Nu gäller det bara att hålla liv i de två små gröna prickarna och en hel drös med vallmospiror. Orden ”Får inte glömma att tända” far som ett mantra i huvudet varje kväll.

Bara det att det gror och frodas under en liten lampa hemma hos mig är så häftigt. Det ger hopp om vår, sommar och prunkande trädgård. Jag behöver det denna mörka årstid. Förr har jag försökt mig på frösådd senare under våren på fönsterbrädan men resultaten har alltid varit katastrofalt klena. Men i år ska jag lyckas. I år ska jag följa alla råd – nästan. Mina perenner ska få sällskap av sommarblommor, grön saker och egenhändigt frösådda nya perenner. Visst låter det mysigt?

Har du något tips du vill dela med dig av? Eller har du en trädgård du vill visa våra läsare eller kanske en speciell rabatt eller balkonghörna? Hör gärna av dig!

Mer läsning

Annons