Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det går upp - men mest ner

Annons
Det går upp och ner. Men mest ner.

Fem veckor med Viktväktarna har gett resultat förMadelene Hansson och Anita Olsson. Tillsammans har de förlorat9.4 kilo.

Trots att båda två anser att den enda man skajämföra sig med är sig själv är ändåsporren för dem att slå den andra på fingrarna.Hittills leder Madelene med ett kilo. Det gnistrar till i Anitasögon.

- Ja, det var hemskt när hon hade gått ner 800gram mer än jag, säger Anita.

Samtidigt skrattar hon stort och med självdistans. Menvisst finns det lite allvar i botten. Att tjejerna stöttaroch trimmar varandra är just styrkan i att vara tvåsom strävar åt samma håll. Även om bådagör det efter sina egna förutsättningar.

- Den veckan var det nära att jag gick till affärenoch köpte Nutrilette, en näringsdryck som ersättermåltiderna, skojar hon och spänner ögonen i Madelene.

Samtidigt vet de att det enda som hjälper långsiktigtär att äta ordentligt och på regelbundna tider.Och att röra på sig. Enkel vardagsmotion som att cyklatill jobbet eller ta en kvällspromenad räcker långt.Alla lever olika och det gäller bara att hitta en motionsformsom passar en själv så att det är praktiskt ochenkelt att komma igång. De vet också att viktminskningskursenär ett individuellt lopp där varje person som lyckasbryta några av sina dåliga vanor är en vinnare.Nu när vädret har blivit mildare cyklar båda tjejernatill jobbet på Näringen, Madelene från Valbooch Anita från Sätra. Fast ett tag var det lite motigt.Vid förra invägningen hade båda lagt påsig två hekto. Något som kan bero på att defaktiskt har börjat motionera eftersom muskler vägermer än fett.

- Det kändes väldigt jobbigt eftersom jag hade följtkostprogrammet stenhårt. Så för att tröstamig köpte jag ett paket med Viktväktar-choklad. Jagåt upp alltihop i bilen på vägen hem, sägerMadelene.

Men den tillfälliga motgången blev just bara tillfällig.För ännu en vecka av målmedvetenhet har gett resultat.Nöjd berättar Madelene att hon har gått ner dedär hektona. Plus två kilo till.

- Det känns härligt! Och det märks påkläderna. Jobbarbyxorna börjar bli för stora, sägerMadelene.

Anita har samma trevliga problem och säger att det germotivation att fortsätta. På jobbet får de fortfarandehöra skämtsamma gliringar från grabbarna. Specielltden veckan då vågen pekade åt fel håll.Men det är ingenting som tjejerna fäster sig vid. Istället finns något annat som drar till sig deras intresse.Pallvågen på godsmottagningen.

- Vi har blivit helt fixerade av den och springer och vägeross varje dag, säger Madelene.

De skrattar länge och ser på varandra i samförstånd.För det handlar om att inte bli den som ger upp. Och attmöta sommaren lite lättare.

ELIZABETH FORSMARK

Mer läsning

Annons