Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det som göms i snö...

Annons

Nu det dags igen, snön smälter och allt under ser dött ut innan alla små knoppar dyker upp och det börjar bli nya saker i rabatter och på gräsmattan. Man krattar tillbaka gruset som hamnat på fel plats efter vinterns snöplogning och sen försöker man städa undan allt skit som gömdes i snön.

Och allt skall upp till ytan efter den nya S-ledaren Håkan Juholts inträde. Man firade stort med lustig hatt och lösmustasch under kongressjublet. Sen när alla journalisterna tröttnat på nyheten om Juholt nya ledarskap blev det precis som när Moderaterna med Reinfeldt tog över – man började granska alla runt omkring och avslöjade alla skelett i garderoben. Ministrar fick avgå och nu kommer det säkert bli samma cirkus igen. Håkan Juholts särbo, Åsa Lindgren har ju lurat sin arbetsgivare på över 45 000 kronor och fick sparken från sitt jobb för fyra år sedan. Hon dömdes för bedrägeri för elva olika tillfällen. Juholt säger att han förlåtit henne och säger att faran inte är så stor då hon inte är en offentlig person?

Ursäkta mej! Men hon är dock ihop med människan som år 2014 kommer att försöka bli statsminister. Då finns inget privatliv kvar. Visst är det lite roligt att det rörs om i grytan ibland. Nu får vi se hur sossarnas siffror ändras. Upp som snödropparna eller ner som mossbekämpningen i gräsmattan.

När jag ser mina nästan avbrutna rhododendronbuskar tina fram under snödrivorna känner jag mig lika vissen som om jag vore en kvarlämnad yuccapalm i Fukushima. Vet ni föresten vad man kallar en impotent fikus? – Krokus!

En sak som jag verkligen gillar, det är att vi är tillbaka i normaltid igen. Längre dagar än den mörka vintertiden. Synd bara för den stackars björnmamman som låg och sov och blev väckt av skidåkare som dundrade in i hennes ide. Hon flydde yrvaken för livet och lämnade sina björnungar åt sitt öde. Länsstyrelsen tyckte att naturen skulle ha sin gång. Men var det så naturligt med besök när man skall ligga och få sin skönhetssömn? Hade då inte Orsas Björnpark kunnat få chansen att ta hand om dom små ungarna!?

Man kan ha åsikter om mycket, det skall ni veta. Johan af Donner som dömdes för att ha förskingrat miljontals kronor under tio år tar upp sitt mål till ny prövning igen i Svea hovrätt. Svindlar man pengar från Röda Korset och Cancerfonden för att täcka sina dyra lyxvanor, då ska man straffas hårt. Fem år fick han och det ska han ha, tycker jag. Nu vill människan få ett lägre straff? Sitta som insamlingschef och göra detta under tio år!

Lite jobbigt nu när inkomstdeklarationen kom i brevlådan. Jag har inte öppnat den ännu. Törs inte. Jag har alltid en rest att betala. Vet inte varför jag inte får dra av allt som jag vill! Jag gick till skattekontoret och försökte, men dom bad mej klä på mej igen!! Annars hade det varit skönt kunnat betala sin skatt med ett leende! Men nu vill dom ha pengar också! Jag vill ha sommar! Snipp snapp rut! Nu är sagan slut!

Babsan

Mer läsning

Annons