Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det stora steget

”Öppna ditt fönster, släpp in lite sol! Lätta ditt sinne och tag livet glatt så får du lyckan säkert fatt!”

Annons

Ja, så sjöng Ulla Billqvist redan på 1940-talet. Tyvärr så begick hon självmord i sin bostad i Stockholm på Nybrogatan den 6 juli 1946, samma dag som hon skulle ha uppträtt i Karlstad. Hon var då på toppen av sin karriär som en folkkär artist med käcka och glada texter. Men Ulla levde ett dubbelliv och trots sina tre äktenskap med män så levde hon med en kvinna på sidan om. Hon var själv modig och kämpade mot tidens fördomar om den homosexualitet hon aldrig fick leva ut.

Anja Pärson kom ut nyss med sin läggning och berättade att Filippa inte bara är ett vackert namn, utan också kvinnan som hon är tillsammans med. Hon hade precis som Ulla Billqvist förnekat och kämpat mot alla journalister som anade och visste hur det låg till. Men Anja var inte redo att ta steget ur garderoben tills hon så fint i sitt sommarprogram med egna ord fick berätta om hennes relation med sin flickvän Filippa. Jag hoppas på att snart skall det inte vara någon kioskvältare eller skandal om någon idrottsmänniska eller kändis eller din granne och släkt kommer ut. Komma ut, för er som inte fattar eller hänger med är alltså när man berättar om sin sexuella läggning, typ om man är homosexuell.

Jag tror att om varje människa som har en annan sexuell läggning än heterosexuell, skulle berätta det, skulle nog alla i varje familj ha en nära vän eller släkting som var det. Och då skulle det inte vara så konstigt heller. Tycker det är toppen med alla som nu mer och mer kommer ut!

Lilla sexiga Anton Hysén med stort stöd från hans fotbollslag och pappa Glenn. Kajsa Bergqvist valde också att komma ut. Får hoppas att det blir gott om plats i garderoben snart! Baksidan för vissa kändisar som outa sig själva offentligt, kan bli att dom inte längre bara är den duktiga skådespelaren, eller fantastisk musiker, otrolig sport man eller kvinna. Tyvärr kan det i vissas ögon bli den där bögen som spelar fotboll eller flatan som var bra på skidor, all fokus läggs på deras sexualitet. Vem vill det? Alla heterosexuella kändisarna dom kommer aldrig tvingas ta ansvar för sin läggning! Dom kommer aldrig tvingas svara på frågor om hur det känns att vara heterosexuell! Bra Barack Obama som äntligen talar gott om samkönade äktenskap. Det är stort för Amerika.

Jag själv har tröttnat på alla frågor om vad jag gör hemma i sängen. Skönt nog kommer det sällan sådana frågor nu. Jag är ganska ointressant för tidningar och journalister då jag varken har barn eller familj att följa. Alla tidningar har redan skrivit allt dom kan om min lilla hund Pajas och gjort hemma hos uppslag från både Furuvikhuset och galavåningen på Östermalm.

Jag är ledig nu efter vår succé i Malmö på Operan där vi i After Dark slog publikrekord! Det har inte varit mer publik inne på operan sedan dom byggde den 1944 som när vi körde föreställning där sista helgen. Ganska kaxigt! Nu laddar vi inför höstens show på Börsen i Stockholm. Det är för snällt att skriva om för journalisterna. Dom gillar inte succé. Tidningarna vill mer ha skandaler och misslyckanden!

Men jag säger grattis och lycka till Anja och Filippa i Umeå med tillökningen i familjen.

BABSAN

Mer läsning

Annons