Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var ett räddningsförsök

/

Nej, det var ingen stege för råttor utan ett försök att rädda en fågelunge. Anna Broberg såg bilden i söndagens tidning och kan ge besked:

Annons

”Det var stor dramatik kring den brunnen förra lördagen, då det visade sig att att en fågelunge på väg mot Gavleån med sin familj, ramlat ner genom gallret. Där nere gömde den sig i ett sidorör precis i vattennivån, och ville inte komma ut trots att vi lockade med bröd och visslingar, beredda att fiska upp den med en håv. Vi fick efter lite tjat och dramatiska utspel även hjälp av räddningstjänsten, men inte ens fem brandmän kunde få fram den lilla ungen.

Ju mer vi försökte få fram den ur röret, desto längre in kröp den. Brunnen är för smal och grund för att en människa ska kunna ta sig ner i den. Vi fick ge upp till slut.

Jag har gått omvägar förbi platsen sedan dess, då jag inte vill höra om den piper. Upptäckte dock någon dag senare att någon placerat en liten stege upp från brunnen, och lagt locket lite på sned. Så vi får väl hoppas att ungen har tagit sig upp för egen maskin och återförenats med sin familj.” berättar Anna i ett mejl.

F&S hoppas förstås också att det slutade lyckligt.

Mer läsning

Annons