Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det veka fotograflivet...

/

Annons

Vintern rasar vidare. Inget öppet vatten i sikte. Det har varit kallgrader i skjulet, spindeln klagar. Men vad göra? Bara att övervintra för oss båda.

Jag förvånas över mänskligheten, vad läser man i bladet? Jo, att man spelar proffs-ishockey utomhus i Detroit! Red Wings lirar ute i kylan. Jag drog på mig mina 30 år gamla Red Wing-kängor och gick på bandy ute i sköna sex minusgrader. Jag har aldrig frusit om fötterna i mina Red Wingboots. Många har kanske sådana kängor i Detroit så dom vill ut och testa dojorna. 40 000 åskådare kom till matchen! Men här längtar bandyn in i Göranssons Arena. Och hockeyn längtar efter att få spela ute på Nya Ullevi läste jag. Tokiga är vi.

Men det var kul på riktig ute-bandy mellan SAIK och Örebro. Magnus Muhrén jagade Knattens målrekord. Bakom målet stod SVT-fotokollegan Ulf Westergren med kameran. ”Murren” hade siktet inställt på målrekordet, laddade, sköt, missade målet men inte Ulf som fick bollen på ett mycket känsligt ställe.

Ulf vek sig dubbel av smärta medan publiken vek sig dubbel av skratt. Hårt liv fotograflivet.

När Ulf kunde räta på sig skulle han ringa. Det visade sig att skottet tagit på telefonen som också var dubbelvikt. Oanvändbar. Hur som helst så börjar Magnus träffa målet, sätter sex baljor, slår ”Knattens” målrekord och SAIK vinner med 16-3.

Efter slutsignalen träffar Ulf målkungen ”Murren” och berättar om skottet som tog på... ja, ni vet, telefonen och sedan... Nu viker sig ”Murren” dubbel av skratt. Kolla bilderna (och Ulfs film på www.gd.se).

Vad ska innebandy kallas nästa år när riktiga bandyn flyttar in. Plast-bandy kanske?

Gratulerade seglingsvärldsmästaren Lecke på hans 60-årsdag. Jo, jag vet att han inte är världsmästare i år. Men vi firar ju Ingo fast det är prick 50 år sedan han golvade Floyd i Yankee Stadium. Utomhus. Så en gång mästare, alltid mästare.

Lecke fick en flygbild av huset på Gråberget där han bor. Rätt hus till och med. Själv törs han inte flyga så det kan ju vara kul att få se hur huset ser ut från ovan. Lecke funderar just nu på hur han ska ta sig till nästa seglings-VM i Florida utan att flyga.

En annan storseglare som fyller 60 bast i dagarna är Magnus Olsson. Just nu seglar han Volvo Ocean Race på Ericsson 3. Hans sjätte Jorden runt-kappsegling! Otroligt starkt. 60-årsgrabbarna som satsar för fullt fast dom är inne på tredje raketsteget. Härligt.

Panta Rei

Mer läsning

Annons