Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DVD-tips: "Red State"

/

Tre pilska tonårskillar lockas med gruppsex av en medelålders kvinna i en husvagn.

Annons

De sväljer betet i form av drogspetsad öl med hull och hår och i stället för sänghalmen blir de kidnappade och torterade av en homohatande kristen sekt i en gudsförgäten håla på den amerikanska landsbygden. Trion ska straffas för sina synder. Men sektens  brott mot vapenlagen gör att FBI så småningom dyker upp, men bara för att möta oväntat motstånd..

Våldet är brutalt och tilltalar säkert en sån vidrig typ som tortyrprofessorn Jigsaw i ”Saw”-serien. Dialogen är smart, humorn är svart och händelseförloppet är för ovanlighetens skull oförutsägbart. Emellertid blir det en lindrigare form av urspårning med en våldsam pangpangaction på vilda västern-manér.

Filmen är både en kaxig, farsartad actionthriller och en avskyvärd rysare i lågbudgetformat. Kevin Smith anses behärska den politiska satiren och är mest känd för sina komedier. Här tar han ett steg till.

I rollistan återfinns Oscarvinnaren Melissa Leo och Quentin Tarantinos specielle favorit Michael Parks spelar den förfärlige domedagspredikande sektledaren med stor (ibland lite för stor) ackuratess.

Stefan Andersson

Nöjesredaktör

Mer läsning

Annons